Menu

Legislatívna TOUR: Pripravte sa s nami na koniec roka

V priebehu roka sme prešli viacerými turbulentnými zmenami. Na jar sme zbalili šanóny, počítače, slúchadlá, presunuli sa z priestorov kancelárií domov a vstúpili do online sveta. Čo sa však nezmenilo sú každoročné povinnosti. S príchodom zimy sa blíži aj koniec roka a s ním opäť uzávierkové práce v účtovníctve. Aby sme ich aj teraz spolu zvládli na jednotku, niečo sme pre vás pripravili.

Okolnosti nám nedovoľujú vidieť sa s vami osobne, a tak vám prinášame úplne novú online Legislatívnu TOUR. Stretnete sa s našimi špecialistkami z oblasti účtovníctva, audítorkou, legislatívnymi odborníčkami aj daňovou poradkyňou. Pripravili sme pre vás bohatý program plný zaujímavých tém a dôležitých informácií.

Program konferencie

Kedy je čas na časové rozlíšenie?

Pre správne zostavenie účtovnej závierky je dôležité správne posúdiť časové rozlíšenie nákladov a výnosov. Princípy účtovania hovoria jasne – náklady a výnosy musia byť zaúčtované v účtovnom období, kedy vznikli. Náklady a výnosy, ktoré evidujeme v bežnom roku, ale týkajú sa budúcich období, zaúčtujeme pomocou účtov časového rozlíšenia.

Predstavme si, že máme faktúru od dodávateľa za nájomné na obdobie december 2020 až máj 2021. Pri zaúčtovaní faktúry základ dane rozčleníme na náklad bežného obdobia – nájomné za december 2020, napr. na účet 518 a náklad budúceho obdobia – nájomné za január až máj 2021 na účet 381.

Aj v tomto vie pomôcť OMEGA. Automatická funkcia Rozúčtuj – Náklady/Výnosy na budúce obdobie vám ušetrí veľa času. Program automaticky rozpočíta základ dane a doplní do poznámky informáciu, o aké obdobie ide. O OMEGU sa môžete oprieť aj v budúcom roku. Pomocou interného dokladu program automaticky preúčtuje sumu nákladov budúcich období na príslušný nákladový účet.

O tom, kedy je potrebné účtovať o časovom rozlíšení a kedy naopak sa časovo rozlišovať nemusí, si povieme viac aj spolu s našou audítorkou na decembrovej online konferencii Uzávierka účtovníctva a novinky v legislatíve.

Kde?

Tento rok nemusíte nikam chodiť. Najdôležitejšie informácie a kroky, ktoré je potrebné mať pri uzatváraní roka v malíčku, vám prinesieme priamo k vám domov a do vašich kancelárií.

Kedy?

Dvojdňovú online konferenciu Uzávierka účtovníctva a legislatívne zmeny štartujeme už 2. decembra. S Balíkom podpory ŠTANDARD získate konferenciu so zľavou 20 %. S balíkom PRÉMIUM ju máte za polovicu. Prihláste sa jednoducho cez KROS účet.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty