Ako si naimportovať aktuálne štandardné automatické účtovania, ktoré dodáva firma KROS?

Pri práci môže nastať prípad, že si potrebujeme naimportovať automatické účtovania a predkontácie, ktoré sú prednastavené v programe (napr. po nekorektných úpravách alebo porušení automatických účtovaní a predkontácií).

Urobíme tak vo formulári Výber automatického účtovania. Dostaneme sa do neho po výbere z hlavného menu programu Evidencia - Účtovné doklady, po stlačení tlačidla Pridaj (ľubovoľný doklad) a následne po stlačení tlačidla so symbolom lupy vedľa poľa Automatické účtovanie.

V záložke Funkcie sa nachádza tlačidlo Ďalšie funkcie. Po jeho stlačení máme k dispozícii dve voľby: Nahraď všetky automatické účtovania a predkontácie štandardnými alebo Nahraď užívateľom nezmenené automatické účtovania a predkontácie štandardnými.

 

Používame len prednastavené automatické účtovania a predkontácie, teda nevytvárali sme si svoje automatické účtovania ani predkontácie

V zozname automatických účtovaní pôjdeme do záložky Funkcie - Ďalšie funkcie a vyberieme voľbu Nahraď všetky automatické účtovania a predkontácie štandardnými.

Program všetky automatické účtovania vymaže a nahradí novými (prednastavenými výrobcom).

Automatické účtovania a predkontácie sme upravovali alebo vytvorili vlastné

V prípade, ak máme vytvorené vlastné alebo upravené automatické účtovania a predkontácie a chceme ich zachovať, po kliknutí na tlačidlo Ďalšie funkcie vyberieme voľbu Nahraď užívateľom nezmenené automatické účtovania a predkontácie štandardnými.

 

To znamená, že program automatické účtovania a a predkontácie nevymaže, nahradí len tie, ktoré nie sú upravované.

 

Ak si nie sme istý, či máme niektoré automatické účtovania a predkontácie upravované, vieme to jednoducho skontrolovať priamo v automatických účtovaniach a predkontáciách v stĺpci U.

 

Obrázok-png-Mar-04-2024-07-30-19-0085-AM