Dobrý deň, prosím Vás o radu. Zamestnavateľ zabezpečuje svojím zamestnancom stravu tak že stravovacie zariadenie vozí osobne obedy do prevádzky a zamestnanci sa následne stravujú v jedálni zamestnávateľa. Strav. zariadenie (reštaurácia) mesačne fakturuje zamestnávateľovy sumu za poskytnuté/odobraté obedové menu. Cenu bez DPH si zamestnávateľ rozúčtuje v účt. na čiastky 55% na účet 527 a 45% na účet 472. Je povinný zamestnávateľ nejakým sposobom týmto zamestnancom dať do mzdy nejakú zložku?
Ďakujem za odpoveď
1 odpoveď
Vážená pani Monika,
v prípade, že sa zamestnanci stravujú v jedálni a zamestnanci si prispievajú na stravné, príspevok zamestnanca v Olympe evidujete prostredníctvom zrážky stravné. V časti Výpočet si zvolíte Čiastku alebo Čiastku na deň (v tomto prípade uvediete výšku príspevku zamestnanca na 1 deň a program následne vypočíta výšku stravného v za príslušný mesiac podľa odpracovaných dní). Uvedená suma sa mu zrazí z čistej mzdy. V prípade ďalších otázok Vám odporúčam nakontaktovať sa na nás telefonicky na hotline k programu Olymp na tel. č.: 041/707 10 41.