Dobrý deň!
Ja by som sa chcela spýtať ako mám uzavrieť rok 2014 a nové dovolenky za rok 2015 sa kedy zadávajú ?
Ďakujem Kajtárová
1 odpoveď
Vážená pani Kajtárová,
v programe Olymp sa robí uzávierka každý mesiac po dokončení miezd a vygenerovaní prevodných príkazov cez Mzdy – Mesačná uzávierka. Touto voľnou program uzavrie mesiac, ktorý máte práve otvorený a pridá do ročného kalendára automaticky ďalší mesiac. Ak uzávierka spôsobí pridanie mesiaca január, tak sa program opýta, či má do Personalistiky preniesť údaje o nevyčerpanej dovolenke z predchádzajúceho roka.
Nárok na dovolenku zamestnanca sa sleduje za každý rok zvlášť v Personalistike zamestnanca na karte Mzdové údaje. Ak máte v časti Dni dovolenky vybranú voľbu Ročný súhrn, program počíta nárok na dovolenku sám podľa zadaného pracovného pomeru. Ak je prac. pomer uzatvorený na dobu neurčitú, program doplní už v mesiaci 1/2015 celoročný nárok. Ak je pracovný pomer uzatvorený na dobu určitú, program napočítava nárok postupne podľa odpracovaných dní, resp. mesiacov. Voľba ručne zadané umožňuje zadávanie nároku na dovolenku ručne.