Pridanie používateľa a import bločkov z KROS Digitálnej kancelárie do ALFY plus

 

V KROS Digitálnej kancelárii je možné pridať neobmedzený počet používateľov s rôznymi prístupovými právami. Užívateľov môžete kedykoľvek pridávať aj odstrániť, avšak okrem Vlastníka.

Používateľ s rolou Vlastník môže byť len jeden a je to spravidla ten, kto si službu zakúpil. Rola Vlastníka sa priradí automaticky pri založení firmy v aplikácii a má neobmedzené prístupové práva, ktoré nie je možné meniť. Vlastníka nemožno zo zoznamu používateľov vymazať, ale v prípade potreby ho môžete zmeniť na iný aktívny KROS účet.

Pridanie používateľa – účtovníka v KROS Digitálnej kancelárii

Nového užívateľa doplníte priamo vo webovej aplikácii https://www.kros.sk/digitalna-kancelaria/, kliknutím na „ozubené koliesko“ Pridať používateľa.

Po vyplnení emailovej adresy vyberte, aké prístupové práva bude používateľ mať. Následne potvrďte Pozvať používateľa.

Pozvanému užívateľovi príde na zadaný email pozvánka do KROS Digitálnej kancelárie. Po jej potvrdení a prihlásení bude prístup aktívny.

Pre nastavenie prístupových práv máte na výber štyri možnosti:

  • Správca – môže vytvárať, opravovať a mazať všetky záznamy. Tiež môže meniť všetky nastavenia a pridávať nových používateľov,
  • Používateľ – môže vytvárať, opravovať a mazať všetky záznamy, avšak nemôže upravovať a pridávať nových používateľov,
  • Účtovník – môže vytvárať, opravovať a mazať všetky záznamy, avšak nemôže upravovať firemné nastavenia. Taktiež môže sťahovať doklady do Alfy plus.
  • Hosť – môže iba prezerať všetky záznamy a údaje.

Import bločkov do ALFY plus

Prepojenie databázy urobíte cez Firma – Importy a exporty – Import dokladov z KROS aplikácií kliknutím na Import dokladov do peňažného denníka.

Tlačidlom Prepoj vytvorte prepojenie na konkrétny účet v KROS Digitálnej kancelárií, do ktorej ste boli pozvaný. Podmienkou je rovnaké IČO.

Zároveň vo formulári nastavte Pokladnicu, Interný doklad a stĺpec PD, do ktorého chcete importované bločky smerovať.

Po kliknutí na tlačidlo Ďalej začne prebiehať import dokladov.

Po jeho ukončení je zobrazený oznam o počte naimportovaných dokladov, ktoré doporučujeme v peňažnom denníku ešte skontrolovať.

Ak je firma platiteľom DPH bločky budú automaticky zapísané aj do evidencie DPH.

Naimportované položky budú označené v peňažnom denníku modrou farbou. Pôvodné označené záznamy budú odznačené. Mínusové bločky budú označené červenou farbou. Bločky, ktoré boli v KROS Digitálnej kancelárií opravované, sa naimportujú opakovane s novými údajmi a označia sa zelenou farbou.