Menu

1 500 ľudí objavilo nový rozmer digitálneho účtovníctva

Minulý týždeň sa uskutočnila konferencia Digitálne účtovníctvo od A po Z. Hostia z praxe, daňová poradkyňa i špecialistka programu OMEGA spoločne diskutovali na tému elektronickej archivácie dokumentov. Konferenciu a jej záznam si pozrelo už viac ako 1 500 ľudí. Neskutočné číslo, ktoré nás veľmi potešilo. Ako to celé prebiehalo?

Účtovníčka je v dnešnej dobe aj malý IT špecialista

O tom, ako sa za obdobie posledných desiatich rokov zväčšili nároky na účtovníčky diskutovali odborníčky z praxe, Ing. Eva Nádašdi zo spoločnosti ANTEKO Tax a. s. a Ing. Janka Osinová zo spoločnosti J&D Consulting, s. r. o.

Práca účtovníčky už nie je len o účtovaní. Účtovník či účtovníčka musí byť technicky zdatná, ovládať aspoň jeden svetový jazyk, ale zároveň byť aj osobná asistentka klienta a taktiež musí mať dostatočný prehľad v legislatíve. I o tomto bola diskusia, v ktorej ste sa mohli dozvedieť aj tom, ako digitalizáciu uchopili veľké účtovné firmy, čo im pomáha a kde by prijali vylepšenie.

Kam nás púšťa legislatíva?

To, že legislatíva otvára dvere elektronickej archivácii dokumentov ste určite zachytili. Je tomu tak od 1. 1. 2022. Do akej miery však môžete archivovať doklady v elektronickej podobe? Aké ma byť ich zabezpečenie a ako dlho je potrebné ich ukladať?

Pohľadom daňovej poradkyne sme si prešli odborné informácie a doplnili ukážkami priamo z aplikácie KROS Digitálna kancelária. Pre našich zákazníkov aj nezákazníkov sme tak otvorili nové možnosti ako ušetriť čas a odhodiť zbytočné papiere. 

Neočakávaná účasť a skvelé ohlasy

Pri prvých myšlienkach na konferenciu nás ani len vo sne nenapadlo, že téma záujme tak veľké množstvo účastníkov. Ohlasy, ktoré prišli po konferencii nás potešili a motivovali do ďalších projektov.

To že bola konferencia aj pre nezákazníkov KROSU, nám utvrdila pochvala od pani Aleny L. z Finančného riaditeľstva SR:

Dnes som sa zúčastnila Konferencie Digitálna účtovníctvo od A po Z, prosím nebola by možnosť zaslať nám tento záznam,  aj keď nie sme vašimi klientmi, ale v rámci našej práce poskytujeme informácie pre účtovné jednotky, ktoré účtujú vo vašich účtovníckych programoch a preto  predpokladáme, že budú z ich strany rôzne aj praktické otázky  týkajúce sa digitalizácie účtovníctva. 

Prezentáciu hodnotíme veľmi vysoko, bola pripravená na odbornej úrovni.

Zmeškali ste to?

Nezúčastnili ste sa konferencie? Chcete spoznať digitálne účtovníctvo? Pozrite si záznam a otvorte dvere digitalizácii.

Pretavte nadobudnuté skúsenosti do praxe

Chcete digitalizáciu pretaviť rovno do praxe? Neváhajte a objavte naše nové riešenie KROS Digitálnu kanceláriu. V predaji dostupná od 2. 5. 2023.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty