Menu

Čo prináša nová verzia OMEGY?

OMEGA nikdy nespí… Týmto heslo sa riadime pri vývoji programu. Z časti je za to zodpovedná aj legislatíva, ktorá neustále prináša nové zmeny, ale aj vaše námety a postrehy, ktoré zapracovávame pre zjednodušenie práce. Poďme sa pozrieť, aké novinky sme pripravili v novej verzii.

Účtovníctvo bez papiera, účtovníctvo budúcnosti

Najviac noviniek nás čaká v súvislosti s KROS Digitálnou kanceláriou a KROS Fakturáciou. Viacerí z vás si nastavili text účtovného prípadu aj účet pri skenovaní bločkov. Do novej verzie je zapracované aj prenášanie zaúčtovania a textov priamo do účtovných dokladov. Stačí len naskenovať doklad, nastaviť mu správny text aj účet a stiahnuť do účtovníctva, čo vám ušetrí čas manuálnym účtovaním. Takéto je to jednoduché 😊

Na začiatku leta pribudla možnosť importovať došlé faktúry z KROS Digitálnej kancelárie. S novou verziou si stiahnete rovnakým spôsobom aj odoslané faktúry, pokiaľ ich nahráte do Mojich dokumentov aj spolu s prílohou.

Aktuálna online doba „nakopla“ e-shopy aj platby vopred. Po novom, ak vystavujete faktúry v KROS Fakturácii s preddavkom, do programu OMEGA sa stiahne aj so zaúčtovaním. Taktiež pribudla možnosť nastaviť zaúčtovanie faktúry na konkrétny účet. V prípade, že sťahujete takýmto spôsobom faktúry a máte platnú licenciu na KROS Digitálnu kanceláriu, do programu pribudne už aj príloha.

Podpora 24/7

Každému sa občas stane, že pracuje aj cez víkend, ak si to povinnosti vyžadujú. Z tohto dôvodu sme pre vás zapracovali KROSbota, teda online „asistenta“, ktorý vám bude k dispozícii kedykoľvek budete potrebovať. Nič sme nenechali na náhodu, KROSbot bude zvýraznený a nájdete ho vpravo hore na hlavnej obrazovke, priamo nad InfoKROS.

Ostatné novinky

Na základe podnetu od zákazníkov sme zapracovali hromadné rozúčtovanie dokladov pre občianske združenia a neziskové organizácie, resp. nepodnikateľské subjekty. Ďalšou novinkou je tlačová zostava prevodný príkaz s QR kódom, teda jednotlivé položky príkazu na úhradu obsahujú aj QR kód ku platbám, aby ste nemuseli ručne prepisovať údaje platby.

Aktuálna legislatíva

Momentálne čelí Slovensko vyššej miere inflácie, ako tomu bolo po minulé roky. Preto sa tento rok už po tretí raz zvyšuje stravné s platnosťou od 1. 10. 2023. V novej verzii nájdete aj aktuálnu náhradu PHL pri použití súkromného vozidla na služobnú cestu.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty