Menu

Digitalizácia účtovníctva je za dverami

Pre narastajúci objem dát a nároky na ich spracovanie sa digitalizácia stala nevyhnutnosťou v každom odvetví ekonomiky. Neobchádza ani účtovníctvo. Európsky parlament cielene formuje legislatívu so zameraním na budovanie jednotného digitálneho trhu.

Na nové technológie a inovácie reaguje aj Ministerstvo financií SR. Pripravilo návrh novely zákona o účtovníctve, ktorá má pomôcť najmä podnikateľom. Už v budúcom roku je naplánovaná kompletná elektronizácia účtovných dokumentov. S nami budete na digitálnu budúcnosť pripravení.

 

Elektronicky môžete načítať a stiahnuť do účtovníctva došlé faktúry, bločky ale aj odoslané faktúry, pričom si vystačíte s bežne používaným webovým prehliadačom.

Webové aplikácie, umelá inteligencia

V prípade došlých faktúr, vám už niekoľko rokov pomáha služba ELIS, ktorá umožňuje doklady v elektronickej forme stiahnuť do účtovníctva.

Online riešenie, akým je KROS Fakturácia, umožňuje vystaviť obchodné doklady, párovať platby s pohľadávkami, ale aj evidovať skladové zásoby na akomkoľvek počítači, tablete či mobile. Jednoducho cez webový prehliadač. K dokladom sa tak bez obmedzenia dostanú všetci zainteresovaní, či už ste obchodní cestujúci alebo potrebujete pracovať z domu.

Odoslané faktúry vystavené v KROS Fakturácií do OMEGY stiahnete na pár klikov. Pomocou funkcie Rozúčtovanie dokladov hromadne zaúčtujete odoslané aj došlé faktúry, pokladničné či interné doklady. Zhon pred uzávierkami bude pre vás už minulosťou.

Novinkou KROS Fakturácie, dostupnou od júla, je aplikácia Bločky. Údaje dokladu, ktoré sú v rámci systému eKasa povinne zobrazené aj v QR kóde, si môžete do aplikácie načítať a zachovať tak v elektronickej forme. Rýchlejšie to už nejde. Pár minútami s mobilom v ruke nahradíte celé hodiny ťukania do klávesnice počítača.

Ako aplikácia Bločky funguje?

V mobile sa stačí prihlásiť do KROS Fakturácie, vybrať aplikáciu Bločky a už len skenovať QR kódy jeden po druhom. Načítať takto môžete prakticky akýkoľvek doklad z eKasy, ktorý obsahuje QR kód, teda bežný nákup ale aj vrátenie tovaru, doklad za inkaso faktúry či úhradu dobropisu.

So zotrieďovaním sa netreba zdržiavať, v aplikácií sa doklady automaticky chronologicky zoradia podľa dátumu. Prehľad o nákupoch tak máte stále doslova vo vrecku. Kedykoľvek si bloček vyhľadáte podľa sumy alebo partnera, a môžete si ho aj vytlačiť. V náhľade dokladu vybraného zo zoznamu uvidíte jednotlivé položky tak ako na originále, vrátane QR kódu dokladu.

Elektronické bločky potešia najmä všetky účtovníčky. Z aplikácie si ich jednoducho stiahnete aj do programu OMEGA. V Evidencii účtovných dokladov si ich viete hromadne zaúčtovať. A máte hotovo. Usilovne pracujeme na ich zapracovaní aj do ALFY plus. Môžete sa tešiť už čoskoro. Stihneme to ešte v lete.

Z

TIP

S platným Balíkom podpory k programu OMEGA môžete bločky sťahovať do účtovníctva až do konca roka zadarmo.

Elektronické bločky a faktúry – čo získate?

  • Čas navyše – oproti ručnému prepisovaniu údajov ušetríte až 80% času.
  • Zjednodušenie práce – vyhnete sa možným preklepom v dátume či čísle KV DPH.
  • Prehľad v dokladoch – naskenovaný doklad uvidíte priamo v účtovnom programe.
  • Online dostupnosť – doklady si prakticky nosíte všade so sebou.
  • Ekologický prístup – doklad si pozrie ktokoľvek, bez kopírovania na papier.
Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty