Menu

Inovačný týždeň 2018: Krosáci sa opäť hecli

24-hodinový inovačný maratón ShipIT, kreatívne portréty, time management, posilnenie tímovosti, tvorba a overovanie prototypov, sociálne inžinierstvo, asynchrónne programovanie, architektúra aplikácií, či dokonca divadelná improvizácia? Áno, toto všetko a mnoho ďalšieho sme stihli v rámci týždňa inovácií.

„Staronová“ tradícia v KROSE

Opäť raz u nás bolo veselo. Len nedávno sme zažili naozaj turbulentný týždeň, odteraz známy ako Inovačný týždeň. Zúčastnili sme sa počas neho 24 inšpiratívnych prednášok, workshopov a už tradičného inovačného maratónu ShipIT (viac si o ňom povieme o chvíľu). Úžasne na tom bolo, že sme mohli nielen vzdelávať seba, ale aj iných a podeliť sa o svoje know-how s kolegami.

Na workshope Napíš babke sme prenikli do základov copywritingu a naučili sme sa, ako písať texty tak, aby im rozumela aj naša babka. Kreatívna grafička Monika nás zasvätila do tajov fotografovania a prezradila, ako pracovať so svetlom a kompozíciou. Tím našich scrum masterov si zas pripravil praktické cvičenia na posilnenie tímového ducha. Oprášili sme si zásady správneho time managementu a s profi improvizátorom sme sa odreagovali pri divadelnej improvizácií. Nechýbali ani témy hodné našich vývojárov, o ktorých bežný smrteľník ani nechýruje. Veď uznajte, počuli ste už o technológiách Xamarin, Angular 5 či ASP.NET core? Pre našich programátorov to bola malina.

Čo je ShipIT?

ShipIT nie je pre Krosákov žiadnou novinkou. Ide o udalosť, v rámci ktorej popustíme uzdu svojej kreativite a dostaneme od firmy 24 hodín na to, aby sme v tímoch pracovali na svojich nápadoch. Následne porota vyberie a odmení tie najlepšie z nich. V rámci inovačného týždňa sme zažili jeho 4. ročník a priniesli sme množstvo zlepšení pre firmu. A keby ste mohli nasať tú atmosféru…

Kto zahviezdil na ShipITe 2018?

Tento rok bola konkurencia naozaj veľká a nápadmi to len tak sršalo. Prvé miesto však nekompromisne získali chalani z výroby, ktorí ohromili porotu projektom s názvom KORM. Ide o krosácky vývojársky nástroj na prácu s dátami, ktorý naši programátori používajú na efektívnejší prístup k databázam. Na ShipITe sa rozhodli o tento nástroj podeliť aj s ďalšími vývojármi na celom svete a umožnili im používať ho, ako aj pomôcť s jeho rozvojom. Na stiahnutie je dostupný z oficiálneho Microsoft úložiska a zdrojové kódy sú dostupné ako OpenSource.

Inovačný týždeň bola naozaj skvelá udalosť plná zážitkov a inšpirácií. Mal však jedinú chybu, a síce, že tak rýchlo prešiel. Už teraz sa všetci v KROSE tešíme na jeho ďalšie pokračovanie budúci rok.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty