Menu

Oslávte s nami Medzinárodný deň účtovníctva a vyhrajte ceny za viac ako 2000 eur

Známy výrok Henryho Forda hovorí o tom, aké dôležité je robiť veci dobre aj vtedy, keď sa nikto nepozerá. Pri účtovníctve to platí stonásobne. Nie nadarmo sa hovorí, že nájsť dobrého účtovníka je ako nájsť poklad. Účtovníctvo je o dôvere.

Korene účtovníctva siahajú až do starovekého Egypta, je to jedno z najstarších povolaní vôbec. Stranu MD a D ako ich poznáme dnes, nám priniesol v roku 1494 taliansky mních Luca Bartolemes Pacioli. Z krajiny olivového oleja, vína a úzkych uličiek – priamo z Benátok. Pacioli bol považovaný za otca účtovníctva. Zlé jazyky ho však v tom čase označovali za plagiátora, keďže túto metódu vraj obchodníci v Benátkach používali už o takmer 300 rokov skôr.

Pozor, vysoko návykové

Účtovníctvo je ako mágia. Pre diváka zvonku tajomná. Pre samotných aktérov návyková. Ako spoznáte, že ste v tom namočení až po uši? V hoteli na recepcii dostanete kľúče od izby 604 – čo vám napadne ako prvé? Viac hovoriť netreba. My účtovníci vieme… Takto to býva. Kto sa raz zapletie s účtovníctvom, poväčšine je z toho láska na celý život. Taká ozajstná, každodenná…

Každý rok sa na školeniach stretávame so stovkami z vás – účtovníkmi a účtovníčkami. Na konci každého stretnutie mám v hlave len jediné – „Klobúk dole!“ Úprimne.

To obrovské, šialené množstvo informácií, zákonov, usmernení, paragrafov, termínov, žiadostí, výkazov, tlačív, hlásení – až sa zdá, že na jedného priveľa. K tomu pribaliť dôslednosť, vytrvalosť,  ústretovosť, obrniť sa trpezlivosťou, nezabudnúť na úsmev a pochopenie pre každého vášho klienta. A nezabudnúť na IT schopnosti.  Voilà , dámy a pani – privítajme na scéne malý zázrak – “Účtovník”.

Tento rok si ten klobúk vezmem so sebou…

Medzinárodný deň účtovníctva

10. november je medzinárodný deň účtovníkov. Dátum bol vybratý práve na počesť spomínaného mnícha Pacioleho a vydania jeho knihy, ktorá je považovaná za bibliu účtovníctva. Chceme tento deň osláviť spolu s vami. Vo veľkom, lebo tak si to zaslúžite…

Vyhrajte atraktívne ceny

Máme pre vás súťaž a v nej ceny v hodnote viac ako 2000 eur. Vyhrať môže až 15 z vás. Sledujte náš Facebook. Každý deň od 5. 11. 2019 do 10. 11. 2019 zverejníme jednoduchý kvíz. Stačí správne odpovedať a ste v hre o 12 univerzálnych poukážok Cadhoc v hodnote 100 eur a 3 pobyty na Slovensku podľa vlastného výberu, každý v hodnote 300 eur. Nezabudnite si prečítať Podmienky súťaže.

Chcem súťažiť

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty