Menu

3 tipy, ako si vybrať účtovný program

Viete, bez čoho sa žiadna firma určite nezaobíde? Predsa bez vedenia účtovníctva. Či už to v tej vašej budete riešiť externe alebo interne, zákony nepustia a účtovať treba. Našťastie už účtovníctvo nemusíte viesť ručne ako kedysi. Existujú účtovné softvéry, vďaka ktorým to zvládnete bez stresov. Keďže zákon upravuje, kto má povinnosť viesť účtovníctvo podvojné a kto naopak môže zvoliť jednoduché, pozrime sa na to, aký účtovný softvér sa hodí práve vám.

Vediete jednoduché účtovníctvo alebo zjednodušenú daňovú evidenciu?

Pokiaľ si ako živnostník, či už platca alebo neplatca DPH, vediete účtovníctvo sami, ideálna pre vás je ALFA plus. S týmto softvérom je vedenie jednoduchého účtovníctva naozaj jednoduché. Vystavenie faktúry, evidencia príjmov a vyplnenie daňového priznania s automatickým sprievodcom sú v ALFE plus samozrejmosťou. Prácu vám uľahčia aj vzorové doklady, ktoré prednastavia správnosť zaúčtovania dokladov z pohľadu DPH a dane z príjmov. Obľúbenou automatickou funkciou sú typy dokladov, ktoré faktúry zaúčtujú do správneho riadku DPH a oddielu KV. Doklady sú medzi sebou prepojené, čo zaručuje rýchle vyhľadávanie a jednoduchú kontrolu.    

Veľkým pomocníkom je daňová a odvodová kalkulačka, pomocou ktorej môžete sledovať a optimalizovať daň z príjmov FO a výšku odvodov pre nasledujúce účtovné obdobia. V ALFE plus určite oceníte aj ďalšie funkcie, ako sú import bankových výpisov, vzájomný zápočet pohľadávok a záväzkov či import kurzového lístka z internetu.

Typ účtovníctva Riešenie Čo získam?
Jednoduché účtovníctvo

  • Vzorové doklady
  • DP s automatickým sprievodcom
  • Vzájomný zápočet
  • Daňová a odvodová kalkulačka

 

Hľadáte účtovný softvér na podvojné účtovníctvo?

Ak vediete podvojné účtovníctvo, je tu program OMEGA. Množstvo času a klikov ušetríte automatickým účtovaním, s ktorým aj zložité prípady zaúčtujete pomocou pripravených vzorov, samozrejme vždy podľa platnej legislatívy. Je pre vás čítanie zákonov náročné? Vybrať si ten správny vzor vám na príkladoch z praxe uľahčí opis použitia vzorov. Program zvyšok urobí za vás a nasmeruje doklad do správneho riadku DP DPH, KV DPH či Súhrnného výkazu. Samotné vygenerovanie DP DPH či súhrnného výkazu urobíte na 3 kliky a to aj s kontrolou IČ DPH partnera.

S OMEGOU hravo zvládnete aj hektické obdobie podávania daňových priznaní a účtovnej závierky. Údaje sa načítajú priamo z účtovníctva a na nesprávne vyplnené riadky vás program upozorní. Výkazy jednoducho podáte Finančnej správe priamym načítaním do aplikácie eDANE.

Potrebujete rozúčtovať náklady na strediská? Ani to nie je v OMEGE problém. Štyri samostatné číselníky, ktoré môžete v doklade rôzne kombinovať, vám umožnia priradiť náklady a výnosy stredisku, zákazke, činnosti i pracovníkovi. Získate tak prehľad o výsledkoch hospodárenia v podrobnom členení.

Aj niekoľko-stranové bankové výpisy zaúčtujete pár klikmi. Naimportujete ich v elektronickej forme a rozúčtujete podľa vami zadaných kritérií. Program automaticky zaúčtuje aj údaje z ostatných evidencií, ako sú odpisy, pohyby majetku a zásob.

Typ účtovníctva Riešenie Čo získam?
Podvojné účtovníctvo

  • Vzory účtovania
  • Kontrola IČ DPH
  • Prepojenie so skladom a fakturáciou
  • Import bankových výpisov
  • Všetky daňové priznania a výkazy
  • Elektronický export DP a výkazov
  • Evidencia dlhodobého majetku
  • Import partnerov z registra firiem

Hľadáte komplexné riešenie v podobe podnikového softvéru?

Ak okrem účtovníctva chcete mať na jednom mieste aj celý obchodný cyklus, riadenie a analýzy, riešenie máme aj pre vás. Je ním podnikový informačný systém ONIX. Prispôsobí sa na mieru aj vašej firme. Účtovníctvo v ONIXE funguje na prepojení s účtovným modulom OMEGA. Programy sú navzájom synchronizované. V OMEGE sú k dispozícií všetky účtovné evidencie pre spracovanie DPH, daňových priznaní, ale aj evidencia majetku, jázd a cestovných príkazov. Ostatné evidencie súvisiace s obchodom má pod palcom ONIX, či už ide o prepracovanú fakturáciu, špičkový sklad, obchodný cyklus, zákazky, analýzy a mnohé ďalšie.

Prepojenie ONIXU a OMEGY funguje obojsmerne. Z ONIXU do OMEGY jednoducho prenesiete všetky daňové doklady ako sú faktúry, dobropisy ale aj uzávierky skladu, a to aj s rozúčtovaním na účtovné zápisy. Rovnako sa prenáša číselník partnerov a SZČP. Naopak, z OMEGY do ONIXU rýchlo importujete úhrady a zaúčtovania, ktoré umožnia vytlačiť v ONIXE faktúru aj s predkontačným lístkom.

OMEGU už máte? Nebojte sa prechodu na ONIX. Zabezpečíme vám úvodný import dokladov z OMEGY do ONIXU tak, aby ste mohli plynulo pokračovať v práci.

Typ účtovníctva Riešenie Čo získam?
Podvojné účtovníctvo

  • Prepojenie s účtovným modulom OMEGA
  • Aktuálne zaúčtovanie a úhrady aj v ONIXE  
  • Obchodný cyklus
  • Fakturácia
  • Sklad
  • Analýzy
  • Tlačové zostavy na mieru

Stále váhate? S výberom riešenia priamo pre vás radi poradíme.

Stačí nás kontaktovať na čísle  041/707 10 59.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty