Menu

ALFA plus prináša rýchle účtovanie bločkov cez QR kód

Účtovanie bločkov dokáže potrápiť aj skúseného účtovníka. Rôzne sadzby DPH, centové sumy, zľavy či vyblednuté, nečitateľné písmo na dokladoch. Keď sa takéto výdavky nakopia, môžete si byť istí, že nad nimi presedíte niekoľko hodín.

Letná verzia programu ALFA plus prináša jednoduché evidovanie bločkov do účtovného softvéru pomocou QR kódu. Čo vám novinka prinesie?

  • Načítanie údajov za pár sekúnd, navyše bez chýb 
  • Elektronický archív bločkov
  • Automatické zaúčtovanie do peňažného denníka

Archív bločkov, ktorý sa nestratí

Rýchlou registráciou do KROS Fakturácie získate novú aplikáciu Elektronické doklady a s ňou vlastný elektronický archív dokladov. Bločky do aplikácie nahráte naskenovaním QR kódu, ktorý je povinnou súčasťou dokladov vystavených cez eKasu ako aj VRP. Obsahuje všetky údaje potrebné na zaúčtovanie, teda dátumy, sumy, sadzby DPH, od koho ste tovar alebo službu kúpili, či ide o hotovostnú úhradu alebo platbu kartou, inkaso faktúry alebo úhradu dobropisu.

V elektronickom archíve si bloček kedykoľvek vyhľadáte a môžete si ho aj v rovnakom formáte vytlačiť.

Zaevidovanie pokladničných výdavkov na jeden klik

Nahraté bločky z QR kódov stiahnete do programu ALFA plus na jeden klik. Nová funkcia, ktorá pribudne v peňažnom denníku, naimportuje všetky údaje z bločkov a automaticky vytvorí výdavkové pokladničné alebo interné doklady podľa typu úhrady.

Nástroj na elektronickú výmenu dokladov s klientom

Ste účtovníčka a prinášajú vám klienti bločky neskoro? Požiadajte podnikateľa, aby bločky skenoval cez QR kód priebežne do elektronického archívu. Kedykoľvek si ich môžete stiahnuť do programu a účtovanie výdavkov vám neostane na poslednú chvíľu.

Z

TIP

Vyskúšajte už teraz, zadarmo do konca roka vo FREE balíku KROS Fakturácia!

Ďalšie novinky letnej verzie ALFA plus

Okrem automatického účtovania bločkov nájdete v nových verziách (viaceré vyjdú v priebehu júla) opravy niektorých chýb a drobné vylepšenia. Pribudol aj nový typ dokladu EU – dodanie nezdaniteľnej osobe, ktorý využijú najmä živnostníci registrovaní v systéme OSS.

Sledujte infosprávy v programe a nezabudnite na časopis KROS NEWS vo vašom KROS účte. S platným Balíkom podpory ŠTANDARD alebo PRÉMIUM tak získate neoceniteľné informácie o pripravovanej či aktuálnej legislatíve, jej zavedenie do praxe a programu.

Vedeli ste, že?

Pripravovaný návrh novely zákona o účtovníctva z dielne Ministerstva financií má zjednodušiť a podporiť elektronizáciu účtovných dokladov. Po jeho schválení by archivácia účtovných dokladov – bločkov a faktúr – bola možná v čisto elektronickej podobe už od 1. 1. 2022!

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty