Menu

Čo sa stane s podporou zamestnávateľov od marca 2022?

Február 2022 je posledným mesiacom, za ktorý si zamestnávatelia môžu žiadať všetkým už dobre známu Prvú pomoc. Čo sa však stane s podporou zamestnávateľov po tomto mesiaci? Nelámte si hlavu nad hľadaním odpovedí. V KROS Academy pre vás pripravujeme webinár Kurzarbeit a súvisiace zmeny mzdových zákonov.

Vývoj Prvej pomoci

Prvá pomoc slúžila pre zamestnávateľov od 17. 4. 2020 a vznikla pre podporu v čase pandémie. Jej neustále zmeny a prechody z Prvej pomoci na Prvú pomoc +, Prvú pomoc ++ a opäť na Prvú pomoc však spôsobili vrásky na čele nejednému mzdárovi a účtovníkovi. Zmeny, ktoré prichádzali každý mesiac, niekedy i viackrát, boli chaotické. Nehovoriac o usmerneniach, ktoré boli vydávané. Samotným inštitúciám sa neraz podarilo spraviť „preklep“, a tak došlo k nesprávnemu výpočtu výšky príspevkov. Tomuto všetkému by mal byť od 1. marca 2022 koniec. Od tohto dátumu nastupuje na scénu tzv. kurzarbeit. Bude to posun k lepšiemu? Alebo budú mať zamestnávatelia aj naďalej hlavu v smútku?

Kurzarbeit

Najskôr mala byť účinnosť zákona č. 215/2021 Z. z. o podpore v čase skrátenej práce platná od 1. januára, ale následne prišiel presun na 1. marec 2022. Chceme veriť tomu, že toto je jediná komplikácia, ktorá sa tzv. kurzarbeitu dotkne.

Pre zamestnávateľov by mal priniesť presné a nemenné podmienky pre uplatnenie podpory od štátu. Stále sa však vynárajú nové a nové otázky… Aký zamestnávateľ si môže uplatniť podporu od štátu? Na ktorých zamestnancov? V akej výške? Ako bude podpora vyplácaná? Aké bude obdobie poskytovania podpory? Chcete sa dozvedieť odpovede? Prihláste sa na náš webinár Kurzarbeit a súvisiace zmeny mzdových zákonov, ktorý sa bude konať už 5. 4. 2022. Ako bonus sa dozviete aj novinky a pomocné dokumenty v programe OLYMP. Ukážeme si komplexné príklady a ďalšie zmeny súvisiace so zavedením podpory v čase skrátenej práce.

Máte k téme mnoho otázok?

Ak máte už teraz ďalšie otázky, neváhajte nám ich napísať. Po prihlásení na náš webinár vám zašleme dotazník s možnosťou zadania otázok týkajúcich sa témy kurzarbeitu. Na otázky budeme odpovedať priamo počas vysielania webinára. Formulár pre zadanie otázok bude aktívny do 21. marca 2022.

Zvýhodnená cena pre Balíky podpory ŠTANDARD a PRÉMIUM

Bežná cena webinára je 67 eur bez DPH. Zákazníci, ktorí majú Balík podpory ŠTANDARD, získajú dodatočnú zľavu 20 %. Zákazníci s Balíkom podpory PRÉMIUM získajú na webinár zľavu 50 %. Tešíme sa na vás.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty