Menu

Diskusia: Elektronický archív z pohľadu zákona a praxe

Spolu s koronou sa Slovensko prehuplo do digitálnej doby. Online vzdelávanie, homeoffice, porady cez teams, banky na diaľku. Na tento trend naskočili aj účtovníci. Od januára tohto roka už s požehnaním zákonodarcov.

Účtovníctvo bez kopy papierov, sen väčšiny účtovníkov, sa tak stáva skutočnosťou. Čo by ste mali vedieť o digitalizácii účtovníctva, aby sa z neho nestala nočná mora?

 

Elektronické doklady a archív v praxi účtovníka

Aj vy snívate o ekologickom účtovníctve bez papierov? Príďte si pozrieť diskusiu s Máriou Horváthovou, metodičkou pre oblasť účtovníctva z Ministerstva financií, ktorá odpovie na otázky účtovníkov k digitalizácii účtovníctva.

Budeme sa pýtať, kedy a za akých podmienok je elektronický doklad plnohodnotným účtovným dokladom a aké sú pravidlá pre elektronickú archiváciu dokumentov. Pohľad podnikateľov z praxe prinesie Marek Polic, člen vedenia KROSU.

Diskusiu odštartujeme už 3. februára na online konferencii DPPO 2021 pohľadom daňovej poradkyne a zmeny v DPH, ktorá je poslednou bodkou za programom tohtoročnej Legislatívnej TOUR 2021/2022.

 

Hostia a témy Legislatívnej TOUR 2021/2022

Okrem horúcej témy digitalizácie sa s daňovou poradkyňou Katkou Synákovou pozrieme na tohtoročné zmeny v DPPO a nové pravidlá umorovania daňovej straty. O významných zmenách v DPH v roku 2022 vám porozpráva Mojmír Beňo, vedúci oddelenia DPH na MF SR. Na záver vám ukážeme aj to, ako s OMEGOU čo najjednoduchšie skontrolovať výkazy a daňové priznanie.

Tešíme sa na vás už 2. februára. Ak vám termín nesedí, nezúfajte. Spolu so vstupenkou získavate aj online záznam z celej konferencie, ktorý si môžete pozrieť kedykoľvek budete mať čas. Dovidenia čoskoro.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty