Menu

Fotomomentky a záznamy z Legislatívnej TOUR

Tretí ročník Legislatívnej TOUR bol epický. 4 konferencie, 9 dní nabitých informáciami, 13 spíkrov, stovky zodpovedaných otázok, tisícky účastníkov, kopec poznatkov a skvelá atmosféra. Poďme si spolu zaspomínať, pozrieť fotomomentky a navnímať dojmy zúčastnených.

Prax verzus mzdová legislatíva

Vzhľadom na valiacu sa vlnu legislatívnych zmien v mzdovej oblasti sme Legislatívnu TOUR odštartovali netradične už v októbri. Z každej strany sme poriadne poobracali daňový bonus, ePNky, novinky v Zákonníku práce aj stravovanie zamestnancov. Ak ste konferenciu nestihli, stále si môžete objednať videozáznam spolu s materiálmi.

Chcem videozáznam

Uzávierka účtovníctva a zmeny v legislatíve 2023

V decembri sme vám pripomenuli, ako postupovať pri uzávierkových prácach a inventarizácií majetku a záväzkov. Daňová poradkyňa Kristína Tašková predstavila legislatívne zmeny pre rok 2023. Pozvanie prijali aj zaujímaví externí hostia. Audítorka Iveta Demčáková si posvietila na nevyfakturované dodávky verzus rezervy a časové rozlíšenie, Peter Horniaček priamo z ministerstva financií zas predstavil aplikáciu usmernenia Finančného riaditeľstva pri oslobodení nepeňažného príjmu do 500 eur. Opäť sme všetko poctivo nahrali.

Chcem videozáznam

Legislatívne novinky v mzdovej učtárni 2023 a RZD

Výnimočný externý hosť nechýbal ani na januárovej konferencii. Miroslava Brnová z ministerstva financií sa na zúbok pozrela zmenám v daňovom bonuse a podmienkam jeho uplatnenia v RZD a daňovom priznaní. Previedli sme vás aj novinkami v paragrafoch a ročným zúčtovaním dane. Špeciálne sme zaostrili na nedávno schválené minimálne zdravotné odvody a novinky v dohodách.

Chcem videozáznam

DPPO 2022 a zmeny v DPH

Legislatívnu TOUR sme zavŕšili veľkým grand finále – najočakávanejšou účtovníckou konferenciou. Ako správne určiť a optimalizovať základ dane prezradila daňová poradkyňa Katarína Bohdalová. Krok za krokom sme si prešli aj vyplnenie daňového priznania v OMEGE. Odborník na DPH-čku z ministerstva financií Mojmír Beňo zaostril na novú sadzbu DPH pri nájomnom bývaní. Nezabudli sme ani na opravu odpočítateľnej dane pri neuhradených záväzkoch, zostavenie účtovnej závierky, kontrolu výkazov či daňové priznanie pre neziskovky.

Chcem videozáznam

Čo na Legislatívnu TOUR hovoria účastníci?

Najdôležitejšie pre nás je to, ako šnúru legislatívnych konferencií vnímajú naši zákazníci. Vybrali sme pár odpovedí z dotazníkov spokojnosti. Aj toto o nás hovoríte:

„Vždy pohotovo reagujete na zmeny v zákonoch, pokračujte v dobrej práci.“

 

„Konferencia s Ing. Brnovovou bola veľmi prínosná a zrozumiteľná. Ďakujem za zodpovedanie otázok.“

 

„S pani daňovou poradkyňou by som chcela mať viacej školení, má dobrý prehľad a rozumne a pochopiteľne vysvetľuje.“

 

„Vaše školenia zahŕňajú všetky aktuálne témy, neviem o žiadnej, ktorú by ste už nezodpovedali.“

Všetky 4 konferencie sme pripravovali s láskou a snahou uľahčiť vám náročné pracovné obdobie. Veríme, že sa nám to podarilo. Vpred nás posúva najmä vedomie, že vám môžeme pomáhať. Tešíme sa vysokej účasti aj pozitívnej spätnej väzbe. Ďakujeme za kopec zaujímavých otázok i že ste pri tom boli s nami. Vidíme sa opäť na jeseň.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty