Menu

KROS NEWS 1/2022 pre OLYMP: Zmeny v stravovaní zamestnancov

KROS NEWS

Objavte KROS NEWS
v nových Balíkoch podpory

Legislatívny časopis KROS NEWS pre používateľov softvéru OLYMP oslavuje svoje 3. narodeniny. V prvom čísle tohto ročníka vám opäť prinášame to najdôležitejšie pre úspešný štart do novej sezóny. Na zúbok sme sa pozreli stravovaniu zamestnancov, mzdovým veličinám pre rok 2022 i ročnému zúčtovaniu dane.

Zmeny v stravovaní zamestnancov od 1. 1. 2022

Daňový režim foriem stravovania sa od Nového roka mení. Výsledkom novely zákona o dani z príjmov je zjednotenie zdaňovania jednotlivých foriem, akými zabezpečujú zamestnávatelia stravovanie. Podľa Zákonníka práce rozlišujeme 3 formy zabezpečenia stravovania:

  1. poskytnutím teplého jedla vo vlastnom stravovacom zariadení, resp. v stravovacom zariadení iného zamestnávateľa,
  2. poskytnutím stravných lístkov a
  3. poskytnutím finančného príspevku na stravovanie.

Od januára sa zdaňovanie všetkých foriem zjednocuje. Ak príspevok zamestnávateľa prevýši sumu 2,81 eur, bude pre zamestnanca zdaniteľným príjmom bez ohľadu na to, akým spôsobom zamestnávateľ zabezpečuje stravovanie. V najnovšom čísle časopisu KROS NEWS nájdete všetky zmeny v stravovaní zamestnancov i praktický tip pre mzdárku.

Do čísla 1/2022 sme pre vás spracovali aj témy:

  • Mzdové veličiny v roku 2022
  • Ročné zúčtovanie dane za rok 2021
  • Poistenie na financovanie podpory v čase skrátenej práce
  • Daňové aspekty testovania zamestnancov
  • Zmeny vo výpočte exekučných zrážok

KROS NEWS nájdete v KROS účte

Prístup k exkluzívnemu obsahu legislatívneho časopisu KROS NEWS získate s platným Balíkom podpory ŠTANDARD alebo PRÉMIUM. Stačí sa prihlásiť do svojho KROS účtu a stiahnuť si aktuálne číslo. Nájdete tam aj archív starších čísel, ku ktorým sa môžete kedykoľvek vrátiť.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty