Menu

KROS NEWS 4/2022 pre OMEGU: Majetok využívaný aj na súkromné účely

Konečne nadišlo obdobie, kedy si (nielen) účtovníci aspoň trocha vydýchnu a môžu nabrať energiu na ďalšiu sezónu. Letné vydanie časopisu KROS NEWS pre používateľov OMEGY si môžete pohodlne prečítať aj na pláži, záhrade či balkóne. Opäť v ňom nájdete zaujímavé články a pomôcky, ktoré vám uľahčia návrat z dovolenky. Nech sa páči, malá ochutnávka.

Majetok využívaný aj na súkromné účely

Uvažujete nad možnosťou používať obchodný majetok aj na súkromné účely? Tak zbystrite pozornosť a preštudujte si najnovšie číslo časopisu KROS NEWS. Pri používaní majetku na súkromné účely sa totiž výdavky považujú za daňové len v pomernej časti. Pri ich účtovaní si môžete vybrať jeden z dvoch spôsobov. Buď vo forme paušálnych výdavkov vo výške 80 % alebo v preukázateľnej výške, v závislosti od pomeru skutočného používania majetku na podnikanie. Okom daňovej poradkyne pozrieme na to, ako postupovať z pohľadu zákona o dani z príjmov, zákona o DPH, či zákona o účtovníctve. Nájdete tu dôležité upozornenia a príklady, ktoré vám ušetria kopec nervov.

V čísle 4/2022 sa môžete tešiť aj na témy:

  • AUTOKREDIT je účelový úver, nie lízing
  • Reklamné predmety – daňový alebo nedaňový výdavok?
  • Ručenie odberateľa za daň z pridanej hodnoty
  • Zaokrúhľovanie predajov v hotovosti v programe OMEGA

Ako získať KROS NEWS k OMEGE?

Prístup k exkluzívnemu obsahu legislatívneho časopisu získate v prípade klasickej kúpy s platným Balíkom podpory ŠTANDARD alebo PRÉMIUM.

Ak si OMEGU prenajímate na 12 mesiacov, môžete si časopis dokúpiť ku ktorejkoľvek zostave programu.

KROS NEWS nájdete vo svojom KROS účte

Prihláste sa do svojho KROS účtu a stiahnite si aktuálne číslo. K dispozícii máte aj archív starších čísel, ku ktorým sa môžete kedykoľvek vrátiť.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty