Menu

KROS NEWS 4/2022 pre OLYMP: Zmeny v daňovom bonuse

Nové vydanie legislatívneho časopisu KROS NEWS pre používateľov OLYMPU sa tentoraz nesie v letnom duchu. Pozrieme sa v ňom na sezónne zamestnávanie, štatút študenta kvôli brigádam, stravovanie dohodárov, či rekreačný príspevok. A samozrejme, nezabudli sme ani na najhorúcejšiu mzdársku tému posledných týždňov, ktorou je nový daňový bonus.

Zmeny pri výpočte daňového bonusu od 1. 7. 2022

Novelou zákona o dani z príjmov sa od júla menia podmienky na uplatnenie nároku na daňový bonus aj jeho suma. Mnohí odborníci poukazujú na zložitosť nového výpočtu. Ako sa bude nový daňový bonus uplatňovať v praxi? Dozviete sa v najnovšom čísle časopisu KROS NEWS, kde nájdete aj príklady výpočtu. Pozrieme sa tiež na daňový bonus v ročnom zúčtovaní dane a daňový bonus od 1. 1. 2023.

Do čísla 4/2022 sme pre vás spracovali aj témy:

  • Zmena životného minima od júla 2022
  • Štatút študenta pre účely DBPŠ
  • Príspevok na rekreáciu v praxi
  • Sezónne zamestnávanie
  • Stravovanie dohodárov

Ako získať KROS NEWS k OLYMPU?

Prístup k exkluzívnemu obsahu legislatívneho časopisu získate v prípade klasickej kúpy s platným Balíkom podpory  ŠTANDARD alebo PRÉMIUM.

Ak si OLYMP prenajímate na 12 mesiacov, môžete si časopis dokúpiť ku ktorejkoľvek zostave programu.

KROS NEWS nájdete v KROS účte

Prihláste sa do svojho KROS účtu a stiahnite si aktuálne číslo. K dispozícii máte aj archív starších čísel, ku ktorým sa môžete kedykoľvek vrátiť.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty