Menu

Oznamovacích povinností do zdravotných poisťovní bude o niečo menej

Hoci najviac legislatívnych zmien nás tradične čaká až s príchodom nového roka, už v októbri uzrela svetlo sveta novinka v oblasti oznamovacích povinností do zdravotných poisťovní. Mzdári sa zaiste potešia, pretože im ubudnú niektoré povinnosti. Ako sa vyznať v tom, čo treba do zdravotnej poisťovne oznámiť a čo už ponovom nie, vám prezradíme v novom e-booku Oznamovacie povinnosti do zdravotných poisťovní od 1. 10. 2021.

Oznamovanie PN-ky a OČR-ky ponovom

S naším e-bookom nemusíte čakať na koncoročné školenia, ale hneď sa dozviete, čo je od 1. októbra 2021 inak. Dočítate sa, kedy zamestnávatelia oznamujú do zdravotnej poisťovne PN-ku a naopak, kedy už oznámenie nezasielajú. Iné pravidlá v oznamovacích povinnostiach platia ponovom pri OČR-kach vašich zamestnancov.

Pri dohodároch určite zbystrite pozornosť

Mnohí z vás zamestnávate aj zamestnancov na dohodu. Im venujeme v e-booku náležitú pozornosť, pretože nie v každom prípade bude napr. OČR-ka dohodára pre vás znamenať žiadnu oznamovaciu povinnosť voči zdravotnej poisťovni. Všetko vám vysvetlíme a ukážeme na množstve praktických príkladov.

Špecifických prípadov sa už báť nemusíte

S príchodom zmeny v oznamovacích povinnostiach sa na mzdárskych fórach často riešia aj otázky z praxe. Posvietili sme si aj na špecifické situácie dnešných dní, ako sú oznamovacie povinnosti pri karanténnej PN-ke, či pandemickej OČR-ke.

OLYMP vás vždy podrží

S jesennou verziou softvéru OLYMP máte vyhraté. V novej verzii sme upravili vytváranie oznamovacích povinností už ponovom. E-book vám prináša aj zaujímavé tipy na čo si dať pozor, aby oznámenie, ktoré vytvárate z OLYMPU, bolo správne.

Ako získať e-book?

Jednoducho si ho objednajte cez náš e-shop. Ak máte platný Balík podpory ŠTANDARD alebo PRÉMIUM, čerpajte si e-book priamo vo svojom KROS účte.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty