Menu

Svoju prácu by bolo ochotných zmeniť až 71 % účtovníčok a účtovníkov

V súčasnej dobe, keď sa svet biznisu neustále vyvíja a stáva sa zložitejším, je dôležité pripomenúť si hodnotu tých, ktorí sú často v pozadí našich profesionálnych úspechov. Účtovníci, tichí strážcovia našich nákladov a výnosov, hrajú kľúčovú rolu v zabezpečení plynulého chodu našich podnikov.

Avšak…

Prieskum spoločnosti Devire ukázal, že až 71 % účtovníkov v Čechách odpovedalo kladne na otázku o otvorenosti k z mene zamestnania, z čoho 64 % účtovníkov je nespokojných so svojím zamestnaním, pričom hlavnými faktormi sú pracovné preťaženie (46 %) a nadmerné množstvo administratívy (27 %). Inak povedané: topia sa v množstve papierov a povinností. A hoci bol tento prieskum realizovaný v Čechách, ide o krajinu s kultúrne aj legislatívne veľmi podobným prostredím, preto odhaľuje problémy, ktoré sú relevantné aj pre nás.

Ak chceme, aby nám účtovníci poskytovali kvalitné, rýchle účtovnícke služby a zároveň nám vedeli ponúkať aj odborné poradenstvo, musíme im poskytnúť nástroje, ktoré to umožnia. Jedným z takýchto nástrojov je KROS Digitálna kancelária, ktorá zahŕňa jednoduchú výmenu dokumentov, automatické spracovanie dokladov a digitálny archív.

Podnikateľ Radoslav K. nosil papierové doklady mesačne svojej účtovníčke Petre H. Tá musela doklad po doklade prejsť, roztriediť si ich, následne zaúčtovať, očíslovať a založiť do šanónov. Účtovníčka tak trávila veľa času zbytočnou manuálnou prácou a podnikateľovi sa tým predlžovalo spracovanie jeho účtovníctva. Obom takýto spôsob fungovaniu už viac nevyhovoval, preto sa rozhodli pre zmenu. Teraz už Radoslav neprináša papierové doklady Petre mesačne, namiesto toho ich kedykoľvek hromadne nahráva alebo e-mailom preposiela priamo do KROS Digitálnej kancelárie, ktorá automaticky vyčíta dáta z dokladov. Účtovníčka si ich len jedným okom skontroluje, prípadne doplní čo potrebuje a stiahne do svojho účtovníctva, kde sa jej aj samé zaúčtujú, očíslujú a automaticky odošlú do digitálneho archívu.

Využitím moderného nástroja, ako je KROS Digitálna kancelária, môžeme výrazne prispieť k zlepšeniu pracovného prostredia našich účtovníčok a účtovníkov. Tým im umožníme sústrediť sa na to, čo robia najlepšie – poskytovanie presných a spoľahlivých služieb, ktoré sú pre náš biznis nevyhnutné. Vážme si ich a podporujme ich – sú neoceniteľnou súčasťou nášho úspechu.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty