Menu

Uzávierka účtovníctva a zmeny v legislatíve 2024

Dni sa nám krátia, počasie začína smokliť, ortuť v teplomeroch neúprosne klesá. Z každého výkladu, rádia či TV je cítiť, že sa blížia najkrajšie sviatky roka. Vianoce. Oddych, vôňa ihličia, romantické svetielka, gýčové pesničky, iskierky v detských očiach, radostný smiech, chvíle strávené s rodinou. Sviatky radosti a pokoja… Tak sa na ne tešíme!

Kiežby to ale bolo také idylické. My, účtovníci, máme práve v tomto období v hlave milión iných vecí. Pošle mi do Vianoc všetky doklady? Stihnem urobiť DPH-čku? A čo po sviatkoch? Blíži sa koniec roka, čo všetko musím spraviť? A to ešte nemám darčeky!

Zastavte sa na chvíľu. Sme tu pre vás

Koniec roka s nami hravo zvládnete. Aj tento rok sme pripravili vzdelávaciu šnúru online konferencií Legislatívna TOUR s množstvom dôležitých informácií a zmien, ktorým sa nevyhneme. Všetko k uzávierke roka tak dostanete v kocke a ostane vám čas aj na oddych. Čo nás teda čaká?

Spolu so špecialistkami na sotfvér OMEGA si počas konferencie prejdeme všetky kroky pre správne uzavretie účtovného roka a jednotlivé kontroly. Vysvetlíme si tiež postup inventarizácie jednotlivých účtovných tried. Samozrejmosťou budú postrehy a najčastejšie otázky vás, účtovníkov, s ktorými sa stretávame na telefonickej HOTLINE.

S daňovou poradkyňou zas nahliadneme do legislatívnych zmien, ktoré sú navrhované pre rok 2024. Naše pozvanie opäť prijali aj zaujímaví hostia z MF SR a oblasti auditu.

Pozrieť program

Pohľadávky – opravné položky, postúpenie, odpis na účely ZDP

Na pohľadávky z pohľadu zákona o dani z príjmov sa pozrieme s odborníkom Petrom Horniačkom z oddelenia dane z príjmov z MF SR. Okrem iného si prejdeme, ako daňovo posúdiť opravné položky zaúčtované v účtovníctve, aké pravidlá použiť pri postúpení pohľadávok pre ich daňovú uznateľnosť a aj to, či je možné uplatniť v daňových výdavkoch odpis pohľadávky po lehote splatnosti.

Podnik v kríze

Audítorka Iveta Demčáková priblíži účtovníkmi často diskutovanú tému podniku v kríze. Predstaví reálne možnosti, aké má v tomto prípade účtovná jednotka, aké sú jej práva a povinnosti, či ako včas identifikovať, že sa blíži kríza a zabrániť jej vzniku.

Najčastejšie otázky k daňovému priznaniu k dani z motorových vozidiel

Počas konferencie nezabudneme ani na DPMV. Pri daňovom priznaní k dani z motorových vozidiel za rok 2023 nenastali žiadne legislatívne zmeny. Avšak niektoré situácie z praxe stále nie sú úplne jasné. Spolu s legislatívnou analytičkou si zodpovieme najčastejšie otázky týkajúce sa vzniku a zániku daňovej povinnosti, kto má povinnosť platiť daň a aj to, čo všetko za nás spraví program automaticky.

Čo ešte musíte vedieť

Konferencia sa koná 5. – 6. decembra 2023. Čakajú nás dva dni nabité informáciami. Nemusíte nikam chodiť, prebiehať bude online. Po jej skončení vám pošleme videozáznam, takže sa k témam môžete opakovane vrátiť. V hlave tak nemusíte držať toľko pracovných vecí a namiesto toho si užite pokojné sviatky. 😊

Pri tom musím byť

Tip: S Balíkom podpory ŠTANDARD získate konferenciu so zľavou 20 %. S balíkom PRÉMIUM ju máte za polovicu.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty