Menu
  1. KROS Academy
  2. Podujatia
  3. Bezplatná konferencia: Stravné pre zamestnancov a podnikateľov

Bezplatná konferencia:
Stravné pre zamestnancov a podnikateľov

26. október 2023 | 8:30 – 15:00 | Online

Výška stravného sa v poslednej dobe menila pomerne často. Každú zmenu v legislatíve sledujeme za vás. Viete na čo všetko vplývajú sumy stravného? Ako ho správne zaúčtovať a evidovať v mzdách? Všetky odpovede, nielen na tieto otázky, vám prezradíme na našej online konferencii.

Prinášame kvalitnú legislatívnu podporu pre všetkých bezplatne. Doprajte si informácie z prvej ruky. Daňová poradkyňa ozrejmí stravné z pohľadu zákona a špecialisti zákazníckej podpory si na stravné posvietia priamo v krosáckych softvéroch.

Program konferencie

}

8:30 - 10:00

Stravné z pohľadu legislatívy

Ovládať teóriu je základ pre úspešnú prax. Všetky zákonné náležitosti týkajúce sa stravného vysvetlí naša daňová poradkyňa.

}

10:00 - 10:15

Prestávka
}

10:15 - 11:15

Stravné v OLYMPE

Na praktických príkladoch si priamo v OLYMPE ukážeme, aké má zamestnávateľ možnosti pri poskytovaní stravovania a ako sa môže vysporiadať so zvyšovaním stravného v priebehu roka.

}

11:15 - 12:15

Obedná prestávka
}

12:15 - 13:15

Účtovanie stravného v OMEGE

Účtovník sa môže stretnúť s rôznymi možnosťami stravovania zamestnancov. Na príkladoch si ukážeme ako postupovať v programe OMEGA.

}

13:15 - 13:30

Prestávka

}

13:30 - 14:30

Účtovanie stravného v ALFE plus

Ako je to so stravným u živnostníkov? Prejdeme rôzne situácie a možnosti účtovania stravného v jednoduchom účtovníctve.

Čo všetko sa dozviete:

Legislatíva

  • Všeobecné zásady týkajúce sa stravovania zamestnancov podľa Zákonníka práce 
  • Formy zabezpečenia stravovania zamestnancov 
  • Finančný príspevok na stravovanie – zákonný vs. voliteľný 
  • Zdroje a výška príspevku zamestnávateľa na stravovanie 
  • Príspevok na stravovanie a špecifické situácie (SZČO, konateľ a pod.) 
  • Zdaniteľnosť príspevku na stravovanie zamestnanca 
  • Príspevok na stravovanie ako daňový výdavok zamestnávateľa 

OLYMP

  • Zložky mzdy a zrážky v programe OLYMP
  • Praktické príklady vyplácania finančného príspevku na stravu 
  • Tipy v programe pri zmene výšky príspevku na stravovanie 
  • Príspevky na stravovanie na mzdových dokumentoch 

OMEGA

  • Účtovanie stravovania zamestnancov v stravovacom zariadení zamestnávateľa a v stravovacom zariadení iného zamestnávateľa na základe zmluvy 
  • Stravovanie zamestnancov formou elektronických stravovacích kariet 
  • Finančný príspevok na stravovanie – zrážka zo mzdy 
  • Finančný príspevok na stravovanie – prenos vzniknutého rozdielu do nasledujúceho mesiaca 
  • Stravovania vo vlastnej prevádzke 

ALFA plus

  • Stravné živnostníka od 1. 1. 2023 

  • Stravné z pohľadu pracovnej cesty 

  • Finančný príspevok na stravovanie zamestnancov 

  • Nákup a výdaj stravných lístkov pre zamestnancov 

Hostia konferencie

Ing. Kristína Tašková

Ing. Kristína Tašková

daňová poradkyňa

Anna Chabadová

Anna Chabadová

špecialistka programu OMEGA

Ing. Miroslava Horňáková

Ing. Miroslava Horňáková

špecialistka programu OLYMP

Mgr. Jozef Osadský

Mgr. Jozef Osadský

špecialista programu ALFA plus

Registrácia

Prihláste sa a sledujte online konferenciu zdarma


 

KROS a. s. spracúva vaše osobné údaje za účelom vybavenia vašej požiadavky a v rozsahu, ktorý je nevyhnutný pre riešenie požiadavky. Vaše údaje budú spracované v interných systémoch poučenými pracovníkmi po dobu platnosti požiadavky a nebudú ďalej poskytnuté žiadnym tretím osobám. Viac o ochrane osobných údajov.

KROS
O nás
Blog
Kontakty