Menu

Aktualizujte si váš ekonomický program. Nové verzie sú už k dispozícii.

Novinky vo verzii ALFA plus 8.10

Pripravili sme pre vás nové verzie programov ALFA plusOMEGA a OLYMP s novými funkciami a vylepšeniami, ktoré vám uľahčia prácu.
Daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby za rok 2016 typ B

  • Daň z príjmov vypočítate za niekoľko minút. Stačí, keď zadáte svoje príjmy a výdavky, doplníte odvody na zdravotné a sociálne poistenie, skontrolujete nezdaniteľné časti a program si už s výpočtom poradí sám.

Daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby za rok 2016 typ A

  • Daňové priznanie typ A podávate vtedy, ak ste dosiahli príjmy iba zo zamestnania na základe pracovnej zmluvy alebo dohody (§ 5 ZDP). K vyplneniu potrebujete potvrdenie o príjme od všetkých zamestnávateľov, u ktorých ste pracovali.

Úprava inštalácie

  • Po nainštalovaní predchádzajúcej verzie 8.00 nebolo možné v niektorých prípadoch spustiť program. Takáto situácia nastala vtedy, ak vo Vašom počítači nebol aktualizovaný windows, súčasť .NET Framework. Situáciu sme vyriešili tak, že sme upravili inštaláciu programu a spustenie programu v novej verzii by malo prebehnúť v poriadku.

Ako získate novú verziu ALFA plus?

  • Pre aktualizáciu programu je potrebné, aby ste mali platný Balík podpory. Ak nemáte platný Balík podpory, obnovte si ho cez KROS účet. Po úhrade preddavkovej faktúry budete mať ihneď k dispozícii aktuálnu licenciu programu.

KROS účet

  • Najjednoduchší spôsob, ako získate novú verziu, je cez program ALFA plus, v menu Program / Aktualizácia. Stačí kliknúť na “Stiahnuť” a nová verzia sa začne automaticky sťahovať a následne inštalovať.

  • Verziu si môžete stiahnuť aj manuálne z našej internetovej stránky.

Stiahnuť

 

Novinky vo verzii OMEGA 20.10

Zmeny v Daňovom priznaní právnických osôb a nové pomocné kontroly

  • V daňovom priznaní sme upravili výpočty z dôvodu zmeny sadzby dane. Navyše sme do tlačiva dopracovali nové kontroly, ktoré Vám pomôžu nájsť chyby alebo podozrenia, aby ste správne vyplnili a odovzdali daňové priznanie. Úpravy sa dotkli aj niektorých ďalších zostáv, ktoré majú súvis s daňou z príjmu ako napríklad výsledovka komplexná, prehľad o firme, či finančné analýzy

Podávate Kontrolný výkaz DPH elektronicky vo formáte XML za január 2017?

  • Už za január 2017 bude potrebné posielať na Finančnú správu SR či eDANE nové tlačivo Kontrolného výkazu DPH v novej XML štruktúre. V čase vydania verzie nebol elektronický formulár v aplikácii eDANE prístupný. Jeho otváranie bude zapracované vo vyššej verzii. Pri podávaní KV DPH cez stránku FS SR súbor vyexportujete z programu, ale po načítaní na stránku ho odporúčame skontrolovať. Verziu plánujeme vydať začiatkom februára hneď po zverejnení formulárov na FR SR.

Overenie IČ DPH partnera priamo na doklade vo fakturácii

  • Novou funkciou Vám urýchlime prácu tým, že si údaje o partnerovi nemusíte kontrolovať na internete. Priamo v doklade zistíte, či je IČ DPH partnera správne. Zároveň si takto jednoducho viete aj priamo na doklade overiť IČ DPH zahraničných partnerov.

Intrastat – tlačivá pre rok 2017

  • Hlásenie o prijatí a odoslaní tovaru za január 2017 už môžete od tejto verzie podávať na nových tlačivách. Aktualizované boli aj kódy TARIC podľa colného sadzobníka pre rok 2017.

Ako získate novú verziu OMEGA?

  • Pre aktualizáciu programu je potrebné, aby ste mali platný Balík podpory. Ak nemáte platný Balík podpory, obnovte si ho cez KROS účet. Po úhrade preddavkovej faktúry budete mať ihneď k dispozícii aktuálnu licenciu programu.

KROS účet

Ak máte platný Balík podpory, verziu si stiahnete z našej internetovej stránky alebo priamo z programu OMEGA – tlačidlo Over/Stiahni verziu.

Stiahnuť

Novinky vo verzii OLYMP 17.10

Ročné zúčtovanie dane za rok 2016

  • Vo verzii 17.10 nájdete už kompletný výpočet RZD za rok 2016, vrátane všetkých tlačív súvisiacich so zúčtovaním. Tento rok tak môžete RZD začať spracovávať svojim zamestnancom už od konca januára.

Tip: V zostave Profesionál si už môžete zamestnanca v zúčtovaní zamknúť. Nestane sa Vám tak, že si zúčtovanie omylom pregenerujete, alebo vymažete. Taktiež si u zamestnanca môžete k zúčtovaniu zapísať vlastnú poznámku, napr. aké doklady Vám má ešte zamestnanec k zúčtovaniu doniesť.

Stiahnuť

  • Ak nemáte platný Balík podpory, zaslali sme vám 23. 1. 2017 predfaktúru poštou (nemusíte nás žiadať o jej vyhotovenie).

Verziu na DVD, prípadne obnovu Balíka podpory najrýchlejšie získate objednaním cez KROS účet.

KROS účet

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty