Menu

Koniec pandémie? Týmto povinnostiam sa od októbra nevyhnete

Aj keď sa to možno podľa aktuálnych štatistík s novými prípadmi nakazených nezdá, k 30. 9. 2020 sa pre daňové účely končí na Slovensku obdobie pandémie. Niektoré mimoriadne opatrenia prestávajú platiť. Čo to znamená pre podnikateľov?

Koniec pandémie v daňovej a účtovnej oblasti

Aká je nová lehota na podanie daňového priznania za rok 2019? Aké povinnosti majú podnikatelia v najbližších mesiacoch? Odkedy finančná správa pokračuje v prerušených daňových kontrolách a daňových exekúciách? Odpovede nielen na tieto otázky si pre vás pripravila skúsená lektorka a daňová poradkyňa Ing. Katarína Synáková. Prezradí vám ich na live webinári už 7. októbra 2020.

Webinár Povinnosti podnikateľov po skončení obdobia pandémie

Prihláste sa na náš legislatívny webinár. Určený je pre všetkých podnikateľov (fyzické aj právnické osoby) bez ohľadu na to, či ste už podali alebo nepodali daňové priznanie k dani z príjmov za rok 2019. Uskutoční sa samozrejme online, 7. októbra 2020 o 9:00. Objednajte si ho ešte dnes cez náš e-shop, alebo ho s platným Balíkom podpory ŠTANDARD či PRÉMIUM čerpajte priamo v Zóne pre klienta.

Chcem sa prihlásiť

    Lehota na podanie daňového priznania k dani z príjmov za rok 2019

    Na webinári sa dozviete, čo znamená nová lehota pre podnikateľov, ktorí už podali DP, kto podáva DP v novej lehote do 31. 10. 2020, či si môžete novú lehotu predĺžiť, či máte povinnosť daň z príjmov aj zaplatiť a v akej lehote správca dane vráti daňový preplatok. Lektorka vás upozorní aj na riziko sankcie pri následnom znížení preplatku cez opravné alebo dodatočné DP.

      Platenie preddavkov na daň z príjmov PO, FO

      Zistíte tiež, aká zmena nastane v platení preddavkov a za akých podmienok podnikatelia – právnické osoby, nemusia doplácať rozdiel na zaplatených preddavkoch. Podali ste už daňové priznanie? Dozviete sa, v akej výške platíte preddavky po uplynutí mimoriadnej lehoty a dokedy môžete využívať inštitút neplatenia preddavkov.

      Zvýhodnené odpočítavanie daňových strát až o výšky 1 000 000 eur

      Ako a dokedy je možné zvýhodnene odpočítavať neuplatnené straty z rokov 2015 až 2018? Aj odpoveď na túto otázku vám prezradí daňová poradkyňa Katarína Synáková na legislatívnom webinári. Dozviete sa aj, že zvýhodnený odpočet môžu využiť aj podnikatelia, ktorí DP za rok 2019 už podali počas pandémie, ako je to s úpravou pravidiel odpočítavania strát pre hospodársky rok či ako pokračovať v odpočítavaní strát v nasledujúcich rokoch.

      Koniec obdobia pandémie z pohľadu DPH a eKasy

      Daňová poradkyňa si posvieti aj na lehotu registračnej povinnosti k DPH a poradí vám, dokedy je potrebné splniť si oznamovacie povinnosti k eKase. Na webinári tiež pripomenie, na aké iné povinnosti zo zákona o dani z príjmov netreba zabudnúť, či je možné poukázať podiel zaplatenej dane aj v mimoriadnej lehote, dokedy je príjemca povinný zverejniť špecifikáciu použitia prijatého podielu a ako koniec obdobia pandémie ovplyvňuje platenie preddavkov na daň z motorových vozidiel.

      Veríme, že webinár vám pomôže opäť o niečo ľahšie zvládnuť všetky pracovné povinnosti. Tešíme sa na vás.

      Zdieľať
      Súvisiace témy k článku
      KROS
      O nás
      Blog
      Kontakty