Menu

Nová verzia OMEGY: Aké novinky môžete očakávať?

Leto sa pomaly rozbieha, teploty stúpajú a mnohí z nás už hľadajú miesto pre ideálnu dovolenku. V KROSE však pre vás v týchto dňoch pripravujeme novú verziu OMEGY. Nájdete v nej novinky a vylepšenia, s ktorými sa vám bude pracovať zase o kúsok lepšie.

Import faktúr priamo cez KROS Digitálnu kanceláriu

Najviac zmien v pripravovanej verzii OMEGY sa týka KROS Digitálnej kancelárie. Pre import prijatých a odoslaných faktúr môžete využiť službu ELIS. Faktúry, ktoré stiahnete cez ELIS, automaticky získavajú prílohu, ktorá sa odosiela do Digitálneho archívu.
Prinášame aj nový spôsob importu došlých faktúr do účtovníctva, a to priamo cez KROS Digitálnu kanceláriu, časť Moje Dokumenty. Ak ste účtovná firma, môžete aj toto využiť ako nástroj na zbieranie dokladov od klientov. Doklady do KROS Digitálnej kancelárie môže nahrať účtovníčka alebo klient. Odtiaľ ich stačí stiahnuť do účtovníctva, či už to bude došlá faktúra, došlá preddavková faktúra alebo dobropis.
Významnou zmenou, ktorá sa dotýka najmä KROS Digitálnej kancelárie, je zapracovaná zmena vlastníka licencie. Čo všetko dokáže Vlastník a iní užívatelia, si môžete prečítať tu.

Posielanie e-mailov cez SMTP

SMTP sa používa pri prenose e-mailov z programu. Doteraz bolo možné posielanie e-mailov cez poštového klienta Microsoft Outlook. Nie každému tento poštový klient vyhovoval, či už funkciami alebo cenou. Od novej verzii vám stačí akékoľvek e-mailové konto a faktúry. Následne ich budete môcť posielať priamo z programu OMEGA. Zároveň SMTP slúži na priamejšie spojenie s e-mailovou adresou a klientom, a teda zmenšuje aj pravdepodobnosť zatriedenia vášho e-mailu do SPAM-u.

Legislatívne novinky

Legislatíva nás v úvode roka nepríjemne prekvapila opravou odpočítanej dane. Od novej verzii nájdete v programe automatické účtovanie pre opravu odpočítanej dane.
Tu so zapracovanými novinkami nekončíme. Od 1. 7. vstúpi do platnosti zákon o zmene hotovostných platieb, a preto sme prispôsobili hlášku pri platbe v okruhu pokladničných dokladov, ktorá upozorňuje, že je prekročená výška hotovostnej platby. Taktiež sme upravili XSD schému KV DPH pre lepšie zabezpečenie kontroly príslušných dátových súborov formátu XML. Ak teda chcete posielať výkazy priamo z programu, je potrebné mať aktuálnu verziu.
Na novú verziu sa môžete tešiť hneď v prvý prázdninový týždeň s číslom 26.50.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty