Menu

Nová verzia CENKROSU 4 je tu

Vývoj stavebného programu CENKROS 4 a platformy KROSbuild nikdy nespí. V najnovšej verzii 2020/I vám opäť prinášame množstvo skvelých noviniek. Pustili sme sa napríklad do zásadnej zmeny, ktorá do databázy CENEKON prinesie smerné položky s naviazanými komerčnými variantami. Predlžujeme aj možnosť používať funkcie Cloudového úložiska a Oceňovanie BIM modelu zdarma na ďalší polrok. Ste zvedaví, čo je ešte nové? Čítajte ďalej…

Vylepšená evidencia výkonov a podpora práce so subdodávateľmi

Ak potrebujete rýchlejšie a jednoduchšie sledovať stavbu a subdodávateľov počas realizácie, určite oceníte nasledujúce vylepšenia:

Nový prehľadný predpis pre evidenciu výkonov od subdodávateľov

Okamžite uvidíte, aké množstvo a cena položky bola v zmluve, aká časť už bola zrealizovaná, čo sa vykonalo v aktuálnom období i aký je zostatok do konca realizácie.

Export a automatický import výkonov do výrobnej faktúry

S touto novinkou bude evidencia výkonov od subdodávateľov ešte jednoduchšia.

Evidencia realizácie zákazky na jednom mieste

Celú evidenciu realizácie zákazky voči investorovi i voči subdodávateľovi budete mať pod kontrolou a nájdete ju na jednom mieste.

Chcete vedieť viac? Pozrite si krátke video o našich novinkách, v ktorom vám podrobnejšie predstavíme nové funkcie:

Nová smerná databáza CENEKON

Zmeny, ktoré sme zapracovali v cenníkových databázach, výrazne zjednodušia prípravu zadaní pre verejné zákazky.

Smerné položky

Vytvorili sme nové smerné položky s viac ako 50 000 prácami a materiálmi bez komerčných názvov, ktoré všeobecne popisujú technológiu alebo vlastnosti materiálu. Nemusíte tak viac z popisov odstraňovať popis výrobcu. Smerný materiál sa nachádza aj v rozbore položky. Smerné položky sú spracované pre 21 najpoužívanejších cenníkov.

Komerčné varianty položiek

Pod každou smernou položkou nájdete možnosť výberu rôznych komerčných variantov.

Čo je ešte nové v cenníkových databázach?

  • 500 nových a 1100 prepracovaných komerčných položiek prác hlavne v cenníkoch Bežné stavebné práce, Zdravotechnické inštalácie budov a Elektromontáže,
  • 1500 nových komerčných materiálov v databáze CENEKON,
  • rozšírenie online databázy o 45 000 nových materiálov priamo od výrobcov SAKRET, LEIER, HELUZ, CEMIX, KREISLER (HASIT), LINDAB , SANELA, VIADRUS, POLOPLAST a EATON ELECTRIC.

Viac sa dozviete v krátkom videu:

Platforma KROSbuild

Vyskúšali ste už zdieľať svoje rozpočty alebo zmluvy s projektantmi, rozpočtármi či investormi? Ak nie, tak neváhajte a majte k ním prístup kedykoľvek a kdekoľvek. Všetky dokumenty k projektom budete mať vždy poruke.

Cloudové úložisko

V novej verzii sme cloudové úložisko rozšírili o možnosti pokročilého zdieľania projektov a súborov. Je len na vás, či spolupracovníka pozvete na celý projekt alebo len na jeho časť, prípadne mu sprístupnite vybrané dokumenty. Kolegom, ktorým projekt alebo dokumenty zdieľate, určíte práva na spoluprácu alebo len na čítanie. Pomocou e-mailovej notifikácie dostane váš spolupracovník link na zdieľaný projekt.

Prehliadač výkresovej dokumentácie

Potrebujete na stavbe rýchlo zistiť nejaký údaj z výkresu? Jednoducho si nahrajte výkres do cloudového úložiska. Výkresovú dokumentáciu budete mať vždy poruke priamo v internetovom prehliadači. Pracujte s formátmi PDF, s najčastejším formátom 2D výkresov DWG, ale aj so súbormi IFC. V rámci Prehliadača 2D výkresov, ktorý je zadarmo pre každého používateľa KROSbuildu, môžete vykonávať základné merania dĺžky, plochy alebo uhlov. Stačí si len založiť konto.

Ocenenie BIM modelu

Súčasťou platformy KROSbuild je i prehliadač BIM modelov. BIM model od projektanta či investora môžete prehliadať priamo v KROSbuilde a dokážete ho previazať so stavbou v programe CENKROS 4. Ide o jediný skutočný nástroj na ocenenie BIM modelov na Slovensku pomocou databázy CENEKON. Všetky prvky odošlete z BIM modelu do programu a tam pokračujete v ich ocenení. Eliminujete chybovosť a nepresnosti pri prepisovaní výkazov výmer. S najnovšou verziou vytvoríte podrobnejšie výkazy výmer pre ocenenie položiek rozpočtu z BIM modelu. Výkazy sú previazané s prvkami modelu a vy tak dokážete jednoduchšie určiť, ktorý prvok oceňujete. Výsledné množstvo použijete pre ďalšie položky rozpočtu pomocou funkcie figúra. Ocenené prvky odošlete späť do BIM modelu stavby a uvidíte ceny pre konkrétne prvky.

Všetky možnosti, ktoré vám KROSbuild ponúka, môžete využívať zadarmo až do 30. 6. 2020. Stačí sa len prihlásiť na www.krosbuild.sk.

Nová verzia na stiahnutie

Stiahnite si verziu 2020/I s platným Balíkom podpory. Nemáte platný balík? Jednoducho si ho predĺžte v Zóne pre klienta a pokračujte plynulo v práci.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty