Menu

Softvér ako služba – nové licencie a Balík služieb na 12 mesiacov

Každý softvér je chránený autorskými právami. Funguje na základe softvérovej licencie, ktorá poskytuje oprávnenie program nainštalovať a používať v zakúpenom rozsahu a na vopred dohodnuté obdobie.

Licencia je softvérovými spoločnosťami poskytovaná formou Sofware-as-a-Service, čo je typ licenčného modelu na základe predplatného na dobu určitú, väčšinou 1 mesiac alebo 12 mesiacov. Jej aktualizácia prebieha výhradne prostredníctvom internetu.

Zmena licenčných podmienok a používanie programu

V priebehu roka 2023 sme zmenili a zjednotili licenčné podmienky pre všetky naše programy. Predmetom licencie je udelenie súhlasu poskytovateľa na používanie počítačového programu za uvedených licenčných podmienok. Tieto sa nachádzajú na webovom sídle KROS.

Licencia k programu zakúpená pred rokom 2023 (s výnimkou prenájmu) je jednorazová investícia, kedy môžete používať program v konkrétnej verzii, v ktorej ste si ho zakúpili.

Príklad: Program ste si zakúpili 01.03.2021 vo verzii XX.XX. Na túto verziu je platná neobmedzená licencia, v ktorej môžete neobmedzene pracovať.

K licencii programu je však vždy (bez ohľadu na dátum zakúpenia) zákazníkovi poskytnutý Balík služieb, ktorý je povinnou súčasťou používania počítačového programu / poskytovanej služby.

Platnosť Balíka služieb je jeden rok (12 mesiacov) resp. pre program zakúpený po 2.5.2021 to môže byť 1 mesiac alebo 12 mesiacov. Počas jeho platnosti môžete program plnohodnotne používať, to znamená,  môžete si ho aktualizovať a mať k dispozícií aktuálnu účtovnú a daňovú legislatívu. Takisto môžete využívať všetky funkcie programu a služby, ktoré k programu poskytujeme – telefonickú a emailovú zákaznícku podporu, infosprávy, ktoré sa týkajú postupov práce s programom, či informácie o nových službách v KROS Academy.

Pokiaľ však nebudete mať Balík služieb platný, prístup k programu budete mať stále, ale v obmedzenom režime, to znamená svoje údaje si môžete prezerať, prípadne vytlačiť pre konkrétne účely. Plnohodnotná práca bude možná až po predlžení Balíka služieb.

Príklady z iných spoločností

Na rovnakých licenčných podmienkach fungujú aj iné softvérové firmy, napríklad samotný Microsoft. Ak ste mali zakúpenú verziu Microsoft Office  2007 vedeli ste ju plne využívať. Ak ste chceli prejsť na vyššiu verziu  Microsoft Office 2010 museli ste si ju znovu zakúpiť.  Ak ste si zakúpili Microsoft Office 365 už ako službu, viete ju počas platnosti služby plne využívať.  Ak si uvedenú službu neobnovíte viete pracovať, ale v obmedzenom režime.

Záväzok ku kvalite programov

Snažíme sa byť pre našich zákazníkov obchodným partnerom, na ktorého sa môžu spoľahnúť. Či už ide o včas zapracovanú legislatívu do programov, nové funkcie, ktoré zjednodušia prácu s programom. Poskytujeme výnimočnú podporu, školenia a konzultácie, aby sme zabezpečili spokojnosť klientov na všetkých úrovniach. Preto veríme, že ak program používate, Balík služieb si obnovujete na pravidelnej báze a novým licencovaním sa pre vás nič nemení.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty