Menu

Do nového roka s novou verziou OMEGY

Do roka 2024 vstupujeme s novými výzvami, a takmer čistým štítom, keďže väčšina z nás si so sebou nesie aj bremeno neuhradených faktúr z predošlých rokov. V novom roku sme tu pre vás rovnako ako predtým, tradične aj s novou verziou. Čo sme si do nej pripravili?

Faktúry v cudzej mene z KROS Digitálnej kancelárie

Vyťažovanie zahraničnej meny na faktúrach v KROS Digitálnej kancelárii už poznáte. V novej verzii je možné sťahovať či už došlé alebo odoslané faktúry do účtovníctva aj v cudzej mene. Doplnené budú aj kurzy a prepočet na eurá podľa dátumov uvedených na doklade, ak je stiahnutý kurzový lístok.

Hromadná úhrada dokladov

Aj platenie viacerých faktúr cez samostatné pohyby na banke môže byť pre niekoho otravnou vecou, a preto uhrádza viac dokladov jednou platbou a je už na účtovníkovi, aby si takéto faktúry upratal v účtovníctve. Preto sme zapracovali možnosť hromadnej úhrady dokladov v rámci jedného pohybu. Takúto úhradu nájdete priamo v okruhu bankových výpisov alebo pokladničných dokladov s použitím automatického účtovania pre úhradu, resp. inkaso.

Daň z motorových vozidiel

Aj keď sa na prvý pohľad zdá, že sa v tlačive k dani z motorových vozidiel nič nemení, opak je pravdou. Keďže sa zmenil systém evidencie vozidiel v SR, bolo potrebné tomu prispôsobiť aj tlačivo kvôli správnemu prepočtu dane. V minulosti by ste si len ťažko predstavili, že jedno EČV s vami môže prežiť celý život na rôznych autách.

Daň z príjmov právnických osôb

Rovnako je to aj v prípade dani z príjmov právnických osôb. Aj keď na pohľad bežný užívateľ zmeny nenájde, nám neujde ani najmenší detail, preto vám prinášame aktuálne tlačivo, poučenie pre vyplnenie a potvrdenie o podaní.

Ako získate novú verziu?

Novú verziu OMEGY 27.00 získate už začiatkom januára s platným Balíkom služieb. Ak vám vypršala platnosť Balíka služieb, obnovte si ho už teraz, jednoducho cez svoj KROS účet.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty