Menu

Stavbári, neprechádzajte sa na hrane zákona

Smola. Niekedy sa nám lepí na päty a nemusí to dopadnúť dobre. Na stavbe stačí malé zaváhanie a nešťastie je na svete. Ihneď sa skúma, či máte vo všetkom poriadok. Ako v prípade Petra. Jeho zamestnanec sa na stavbe vážne zranil. Kontrola hneď skúmala či mal byť pracovník na stavenisku, či je všetko zapísané v stavebnom denníku, či boli dodržané  predpisy bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a všetky zákonné povinnosti. Peter však neviedol povinnú evidenciu pracovného času a záznamy do stavebného denníka dopisoval vždy až na konci týždňa. Na posledné školenie BOZP zamestnancov tiež pozabudol. Skončil až pred súdom. Pritom stačilo tak málo a mohol tomu predísť. S online riešením Stavario, by sa mu to nestalo.

Máte v povinnostiach poriadok? 

Mrazivý príbeh, čo poviete? V koži Petra by sa asi nechcel ocitnúť nikto z nás. Preto je dobré mať prehľad vo všetkých povinnostiach, ktoré vyplývajú zo zákona a byť chránení, ak sa predsa len stane niečo neočakávané alebo vás len navštívi stavebná inšpekcia. Nemusí to byť nepríjemná návšteva. Pokiaľ je u vás na stavenisku všetko s kostolným poriadkom, obavy mať nemusíte. Majte prehľad o všetkom, čo sa na stavbe deje. Spoznajte online aplikáciu Stavario na vedenie elektronického stavebného denníka, dochádzky, evidenciu úloh i náradia.

Na čo všetko si treba dať pozor?

Viete, že zo zákona máte povinnosť evidovať, ktorí pracovníci a v akom čase sa na stavbe nachádzajú? Nechráni vás to len pred pokutou. Mať prehľad o pracovnom čase zamestnancov vám ušetrí aj kopec peňazí. Fiktívne nadčasy vás môžu stáť zbytočne veľa. Nájsť spoľahlivých a lojálnych zamestnancov nebýva vždy jednoduché. Papierová šichtovnica znesie všeličo. Prejdite na elektronickú evidenciu dochádzky. Robotník po príchode na stavbu v mobilnej aplikácii zaeviduje príchod, počas pracovnej doby potom zaznamenáva prestávky a napokon aj odchod z práce.

Skutočná dochádzka zamestnancov

Máte zamestnancov, ktorí pre vás pracujú na rôznych stavbách? Lámete si hlavu nad tým, ako jednoducho zaznamenávať ich dochádzku na stavenisku? Nie vždy sa im chce zapisovať si, kedy a kam prišli. Vďaka GPS súradniciam v aplikácii Stavario viete, kde presne sa zamestnanec nachádzal, keď si zaznamenal príchod či odchod. S aplikáciou zjednodušíte evidenciu dochádzky aj pracovníkom. Ak sa im aj do toho nechcelo, budú to mať omnoho rýchlejšie. Nemusia vypĺňať žiadne časové údaje ani názov stavby. Len sa odfotia a aplikácia sa o všetko postará. Zjednoduší sa presun pracovníkov medzi stavbami počas dňa a evidencia dochádzky zaberie všetkým oveľa menej času 

Chráňte sa pre súdom

Poctivo vypísaný stavebný denník vás môže ochrániť pred mnohými nepríjemnosťami. Ten elektronický vám navyše ušetrí aj čas. S  denníkom Stavario denné záznamy rýchlo nadiktujete do aplikácie v mobile. Tá pomocou umelej inteligencie zvuk prepíše na zápis v denníku. Alebo len odfoťte robotníka pri práci a z fotky opíše a zaznamená, aké práce sa vykonávali. Prácu vám zjednoduší aj tak, že automaticky potiahne údaje o počasí priamo z meteostanice. Upozorní vás aj na povinnosti týkajúce sa BOZP, koniec poistky, či revízie. Zákonné povinnosti budete mať v malíčku, či skôr v mobile.  

Prehľad v úlohách

S aplikáciou Stavario získate kontrolu nad stavbou a budete mať jasno v úkolovaní vašich zamestnancov. S evidenciou úloh vždy viete, kto má čo robiť. Vďaka presnému určeniu miesta a termínu plnenia konkrétnej požiadavky predídete zmätkom a prestojom na stavbách. Stavario prepája zamestnanca, firmu a investora zároveň. Vďaka tomu majú vždy všetky subjekty v reálnom čase jasný prehľad o dianí na stavbe a vybavení aktualizovaných požiadaviek 

Koniec stratenému náradiu

Mizne vám náradie zo stavby? Skoncujte s tým raz a navždy. Pracovať v stavebníctve s holými rukami sa skrátka nedá. Problém je v tom, že firemný majetok prejde rukami mnohých ľu. Skôr či neskôr sa začne záhadne strácať alebo sa do skladu vracať v nepoužiteľnom stave. Je vám to povedomé? Chceli by ste v tom mať poriadok? S evidenciou náradia viete, kde presne sa v danej chvíli náradie nachádza a kto s ním pracuje.  

Vyskúšajte si aplikáciu Stavario

Páčia sa vám vychytávky, ktoré uľahčia prácu? Vyskúšajte si riešenie Stavario na 14 dní zadarmo. Presvedčte sa sami, aké pohodlné bude zrazu vypĺňanie stavebného denníka a ako vám evidencia dochádzky, úloh i náradia ušetrí čas i peniaze. A to s istotou, že to bude podľa platnej legislatívy.  

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty