Menu

Už v januári vyjde nová verzia ALFA plus s daňovými priznaniami

Zatiaľ čo predchádzajúce roky sme na tlačivá daňových priznaní čakali do poslednej chvíle, tento rok prichádzajú v dostatočnom predstihu. Ak všetko pôjde podľa plánu, už začiatkom januára ich nájdete v novej verzii programu ALFA plus. Aké novinky a zmeny vás čakajú?

Daňové priznanie k dani z motorových vozidiel za rok 2021

Daň z motorových vozidiel musí do 31. januára zaplatiť každý, kto používal auto na podnikanie. Program ALFA plus vám s vyplnením tlačiva pomôže. Stačí uviesť údaje o aute, vznik daňovej povinnosti a automatické výpočty sa postarajú o správne vypočítanie dane. Daňové priznanie sa oproti minulému nemenilo. Budete ho podávať na tlačive, ktoré platí od roku 2020.

Daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby za rok 2021, typ A

Daňové priznanie k dani z príjmov FO – typ A vyplníte vtedy, ak ste v roku 2021 dosiahli zdaniteľné príjmy len zo závislej činnosti, teda zo zamestnania (vrátane dohôd). Ponovom v tlačive nenájdete nezdaniteľnú časť základu dane na kúpeľnú starostlivosť. Tento príspevok bol zrušený.

Daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby za rok 2021, typ B

Pri vypĺňaní daňového priznania sa môžete spoľahnúť na novú verziu ALFY plus. Aktuálne tlačivo obsahuje zmeny tykajúce sa odpočtu daňovej straty, zrušená bola nezdaniteľná časť na kúpeľnú starostlivosť. Pre daňovníka, ktorý spĺňa podmienky mikrodaňovníka pribudla možnosť vyznačiť túto skutočnosť na strane 4 daňového priznania. Samozrejmosťou sú aktualizované sumy nezdaniteľných častí základu dane a daňového bonusu.

Okrem nových vzorov tlačív daňových priznaní nájdete v ALFE plus funkcie, ktoré vám uľahčia účtovanie, napríklad elektronické bločky, či stiahnutie faktúr z KROS Fakturácie.

Všetky novinky verzie získate len s platným Balíkom služieb. Ak vám jeho platnosť skončila, obnovíte si ho vo svojom KROS účte.

Obnoviť Balík služieb

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty