Menu

Zmeny v sortimente vybraných výrobcov v databáze CENEKON

Výrobcovia stavebných materiálov v priebehu času menia sortiment, ktorý ponúkajú. Za materiál, ktorý prestanú vyrábať, buď zaradia do sortimentu jeho novú alternatívu, alebo je vyradený materiál bez náhrady. V tomto blogu si stručne predstavíme zmeny v sortimente od troch výrobcov, ktoré sa priamo premietli do Cenníka materiálov a Cenníka prác v cenovej úrovni 2022/2 v1.

Komínové zostavy HELUZ

V rámci komínových zostáv HELUZ z keramických tvaroviek boli zmenené produktové rady a výška zostavy. Systém KLASIK základný variant a variant GRAND bol zjednotený do systému KLASIK bez ďalšieho rozdelenia. Pôvodná výška komínovej zostavy 6,5; 7,5 a 8,5 m bola nahradená výškami 7 a 9 m. Priemer komínovej vložky a pripojenie sopúcha ostalo nezmenené. Novinkou v databáze je komín IZOSTAT vhodný nielen pre tuhé, ale aj plynné a kvapalné palivá.

Keramické preklady POROTHERM

V sortimente POROTHERM nastala zmena v keramických prekladoch. Pôvodné preklady KPP šírky 100 a 120 mm boli nahradené novými prekladmi KP šírky 115 a 145 mm. Týmto krokom došlo zároveň k zjednoteniu rozmerov s konkurenčnými prekladmi HELUZ.

Tepelnoizolačné dosky MULTIPOR

Sortiment minerálnych bezvláknitých tepelnoizolačných dosiek MULTIPOR bol zmenený z dôvodu nových rozmerov. Veľkosť dosky 600×500 mm sa prestala vyrábať a k existujúcemu rozmeru 600×390 mm naopak pribudli nové hrúbky. Sortiment bol zároveň doplnený o nový produktový rad Exsal Therm pre zasolené murivo.

Multipor v cenovej úrovni 2022/1 v2:

Multipor v cenovej úrovni 2022/2 v1:

Všetky uvedené zmeny v sortimente výrobcov nájdete zapracované v letnej databáze CENEKON 2022. Všetky vymazané práce s odkazmi na nové položky prác sú tiež zapracované v protokole aktualizácie rozpočtu.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty