Menu

Aj európsky líder v budovaní mobilných klzísk podporuje inovácie

Ani firmy s dlhoročným pôsobením na slovenskom trhu sa nebránia zmene. Pokiaľ im prinesie úžitok. Inovácie do účtovných softvérov prichádzajú postupne, aj v spolupráci s účtovníkmi, ktorí sa neboja ich vyskúšať. Prečítajte si, ako služba ELIS pomáha firmám v účtovnom programe OMEGA.

Začiatky v rodinnom kruhu

CHLADENIE A KLIMATIZÁCIA, s.r.o., vznikla ako rodinná firma pred sedemnástimi rokmi. Založili ju otec a syn Struhárovci v roku 2004. Malá firma sa medzičasom rozrástla o ďalšie dve dcérske spoločnosti. Rozšírila svoje portfólio z klimatizácií na komplexné riešenia vykurovania či vetrania a budovania mobilných klzísk, ktoré si mohli vyskúšať aj obyvatelia hlavného mesta Bratislava priamo na Hviezdoslavovom námestí. Práve v tomto segmente je firma lídrom na európskom trhu. Dnes sa venuje aj väčším zákazkám, ako napríklad kompletnej inštalácii klimatizačných sietí v nových apartmánoch rezortu Jasná. S väčším množstvom zákaziek pribudlo viac práce aj pre účtovné oddelenie spoločnosti. Služba ELIS pre automatické vyťažovanie údajov z dokladov ich zaujala už v začiatkoch. Bola pre firmu výhodnejšia oproti konkurenčným ponukám.

Ako sa im pracuje s ELIS?

Doklady spracováva jedna interná účtovníčka v materskej spoločnosti, fakturantka v dcérskych spoločnostiach a celé účtovníctvo sa konsoliduje u externej účtovníčky. Rukami šikovných dám prejde viac ako 2500 faktúr ročne. Došlé faktúry dnes importujú z ELIS priamo do účtovného programu OMEGA, aby si zabezpečili elektronickú archiváciu dokladov a prehľad firemných nákladov. OMEGU využívajú naozaj rozsiahlo – fakturácia, skladové hospodárstvo, podvojné účtovníctvo.

“ELIS mi urýchľuje prácu a mám stály prehľad nad dokladmi priamo v OMEGE. Už nemusím hľadať faktúry v šanónoch.“   

Tatiana Halagardová

interná účtovníčka spoločnosti, CHLADENIE A KLIMATIZÁCIA, s.r.o.

S inováciami k efektívnejšiemu účtovaniu

ELIS sa od začiatku učila spracovať ich doklady. Vývoj na pozadí umelej inteligencie bol viditeľný. Dodávatelia spoločnosti majú špecifické vzory faktúr bez hlavičiek, s ktorými sa ELIS musela popasovať. Postupne sa aj takto špecifické doklady ELIS naučila spracovať a aktuálna vyťažiteľnosť z dokladov dosahuje 98 %.

Spoločnosť je nadšencom inovácií a tešia sa na každú novinku od KROSU, ktorá im pomôže alebo uľahčí účtovanie. Rovnako ich potešila nová funkcia hromadného zaúčtovania v EUD, dostupná od verzie 23.50 programu OMEGA. Toto je presne funkčnosť, ktorá im ešte výraznejšie urýchli prácu.

Ani počas náročného obdobia po vypuknutí pandémie pre ELIS práca neustala. Tak ako spoločnosť CHLADENIE A KLIMATIZÁCIA, s.r.o., kladie dôraz na moderné, komplexné riešenia pre svojich zákazníkov, tak i pre KROS sú dôležité riešenia inovujúce účtovné procesy. So službou ELIS sa neustále pracuje, aby dokázala jednoznačne identifikovať údaje o partneroch z faktúry. Náhľad originálneho dokumentu priamo v OMEGE dotvára váš vlastný elektronický archív. Počas účtovania tak máte všetky fakturačné informácie v náhľade na jednom mieste. Inovujte svoje účtovníctvo so službou ELIS ešte dnes a šetrite čas účtovníka i vašich klientov.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty