Menu

Audítorka a daňová poradkyňa radia: Ako na majetok bez chýb

Pomaly sa opäť blíži aj čas, kedy mnohí z vás budú riešiť majetok a jeho účtovné a daňové odpisovanie. Kto má však priestor sledovať legislatívu a rôzne zmeny, ktoré nás čakajú? Predsa audítori a daňoví poradcovia. A práve dve predstaviteľky týchto významných profesií pre vás na jednom mieste prinesú účtovný a daňový pohľad na dlhodobý majetok spoločnosti.

Webinár Majetok bez chýb z pohľadu audítorky a daňovej poradkyne

Už 19. októbra 2021 spoja svoje sily renomovaná audítorka Ing. Iveta Demčáková, CA a daňová poradkyňa a krosácka legislatívna analytička Ing. Katarína Synáková. Aktuálne pre vás usilovne pripravujú legislatívny online webinár Majetok bez chýb z pohľadu audítorky a daňovej poradkyne, na ktorom predstavia komplexný pohľad na dlhodobý majetok z účtovného i daňového hľadiska. Samozrejme, všetko podľa aktuálne platnej legislatívy. Zamerajú sa na najčastejšie problémy z praxe v súvislosti so správnym určením vstupnej ceny, rozlíšením opravy od technického zhodnotenia, či zaradením budov do odpisových skupín. Prezradia vám aj, čo je dôležité pri odpisovaní technického zhodnotenia na prenajatom majetku.

Chcem sa prihlásiť

Chyťte si svoje online miesto

Prihláste sa na webinár ešte dnes. Uplatnite si priamo vo svojom KROS účte zľavu 20 % s platným Balíkom podpory ŠTANDARD, zľavu 50 % s platným Balíkom podpory PRÉMIUM (k programom OMEGA a OLYMP), alebo si webinár objednajte cez náš e-shop.

    Obstaranie a zaradenie majetku

    Lektorky vám na webinári vysvetlia, ako správne oceniť a zaradiť dlhodobý majetok z pohľadu účtovníctva. Pripomenú význam interných smerníc k majetku i to, že vstupná cena na daňové účely nemusí byť vždy rovnaká s obstarávacou cenou v účtovníctve. Prezradia, kedy je DPH súčasťou vstupnej ceny majetku.

      Odpisovanie majetku

      Na webinári sa ďalej dozviete, prečo účtovne odpisujeme, kedy je možné odpisový plán zmeniť a aké sú špecifiká odpisovania nehmotného majetku. Lektorky vás upozornia aj na dôležitosť správneho zatriedenia do odpisových skupín a predstavia metódy odpisovania. Posvietia si na problémy v praxi pri zatriedení nehnuteľností do odpisových skupín a obmedzenia pri daňovom odpisovaní. Odpovedia tiež na otázku, či prerušenie odpisovania je možnosť alebo povinnosť.

      Technické zhodnotenie majetku

      Prihláste sa na webinár a získate aj odpovede na otázky, či odlišujeme správne opravu od technického zhodnotenia, ako odpisovať technické zhodnotenie na vlastnom, prenajatom a odpísanom majetku a za akých podmienok má právo odpisovať technické zhodnotenie nájomca.

      Vyradenie majetku

      Chcete vedieť, ako správne zaúčtovať predaj, likvidáciu, darovanie a vyradenie majetku dôsledkom škody? Aj to sa naučíte na webinári s audítorkou a daňovou poradkyňou. Venovať sa budú aj daňovému posúdeniu vyraďovaného majetku s vplyvom na daňové priznanie k dani z príjmov.

      Aj keď sa kvôli aktuálnej pandemickej situácii nevidíme naživo, veríme, že náš LIVE webinár vám to plnohodnotne vynahradí. Tešíme sa na vás.

      Zdieľať
      Súvisiace témy k článku
      KROS
      O nás
      Blog
      Kontakty