Menu

eKasa – zápas je rozohraný

Aj vám sa o nej už sníva? Ak by som za každé počutie, videnie či vyslovenie tohto spojenia dostala euro, dnes som v slušnom balíku.

Bude sa predlžovať?

Systém eKasa je ako rozohraný futbalový zápas. Druhý polčas sa chýli ku koncu. Všetci túžobne čakajú na predĺženie. Nečakajú. Vyslovene žiadajú. Pravidlá sú však pevné dané. Čas sa navyšovať nebude. Vraj…

Hráči sa musia prispôsobiť

Stávkové kancelárie by si prišli na svoje. V tomto zápase sa ťažko tipujú víťazi. Najväčší favoriti zatiaľ zlyhávajú.

Na výber je viac ako 20 certifikovaných hráčov. Všetky pokladnice, ktoré dostali požehnanie od finančnej správy, a teda spĺňajú podmienky zákona, sú v zozname priamo na webovej stránke finančnej správy.

Zoznam sa postupne plní. Aj keď vo viacerých prípadoch sú to individuálne riešenia, ktoré si šili na mieru veľké obchodné reťazce. Teda nepoužiteľné pre bežných smrteľníkov. A zariadenia, na ktoré čakajú tisíce obchodníkov, zatiaľ chýbajú.

“Byť na zozname” je však len prvý krok. Tým druhým, je spustiť predaj týchto pokladníc. A medzitým ich musí niekto vyrobiť tak, aby spĺňali všetky náležitosti zákona – od základného predaja až po zasielanie dokladu e-mailom. Predpokladaný počet pokladníc, ktoré sú v súčasnej dobe na trhu a budú potrebovať vymeniť alebo upgradovať je cez 250 000.

Prepojenie pokladníc so softvérom

Ak neťukáte položky alebo PLUčka priamo na pokladni, na ceste k funkčnému riešeniu eKasy na vašom stole stojí ešte tretí krok – softvér. Naši programátori, tak ako aj naše konkurenčné softvéry, čakajú na technickú dokumentáciu od výrobcov pokladníc, aby mali čo programovať. Aj v tomto mikrosúboji sú hráči, ktorí sú pripravení lepšie a takí, ktorí prípravu podcenili.

Virtuálna pokladnica

Zatiaľ víťazne z tohto zápasu vychádza virtuálna pokladnica. Zažíva najväčší boom v jej doterajšej existencii. A to už je na trhu takmer 5 rokov. Vstáva z popola ako bájny Fénix. Žiaľ, nie je pre každého. Aj keď je zadarmo.

eKasa sa blíži k cieľu

Netrúfam si tipovať, aký bude výsledok. Kto bude víťazom. A či vôbec budú. Určite však viem, že na týchto “90” minút sa nezabudne. Spolu to však dáme.

Aktuálny zoznam pokladníc

Viac o tom, kto má aké pokladnice na trhu, ktoré z nich sú podporené u nás a komu postačí tá virtuálka nájdete tu.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty