Menu

KROS NEWS 5/2021 pre OLYMP: Kurzarbeit v podmienkach Slovenskej republiky

KROS NEWS

Objavte KROS NEWS
v nových Balíkoch podpory

Jesenné vydanie legislatívneho časopisu KROS NEWS pre používateľov softvéru OLYMP už o pár dní uzrie svetlo sveta. Usilovne pre vás spracúvame zaujímavé, ale hlavne praktické témy, ktoré vám uľahčia prácu. Pozrite sa, na čo sa môžete tešiť.

Kurzarbeit v podmienkach Slovenskej republiky

Po vzore krajín ako Nemecko, Belgicko či Rakúsko, v ktorých má kurzarbeit dlhodobú tradíciu, pristúpi k trvalému systémovému zavedeniu režimu „skrátenej práce“ od 1. 1.  2022 aj Slovenská republika. V najnovšom čísle časopisu KROS NEWS sme pre vás podrobne spracovali problematiku kurzarbeitu. Prezradíme vám, ktorí zamestnanci majú nárok na podporu, aké sú podmienky jej poskytnutia, či aká bude jej výška. Dozviete sa tiež, že od januára vznikne nový druh poistného fondu, z ktorého bude kurzarbeit financovaný i to, koľko do neho bude prispievať zamestnávateľ. Chýbať nebudú ani užitočné tipy pre mzdárku.

Do čísla 5/2021 pripravujeme aj témy:

  • Zmeny v oznamovacích povinnostiach v roku 2021
  • Zápočtový list pod lupou
  • Evidenčný list dôchodkového poistenia
  • Pracovné oblečenie z pohľadu dane z príjmov

    KROS NEWS nájdete v KROS účte

    Prístup k exkluzívnemu obsahu legislatívneho časopisu KROS NEWS získate s platným Balíkom podpory ŠTANDARD alebo PRÉMIUM. Stačí sa prihlásiť do svojho KROS účtu a stiahnuť si aktuálne číslo. Nájdete tam aj archív starších čísel, ku ktorým sa môžete kedykoľvek vrátiť.

    Zdieľať
    Súvisiace témy k článku
    KROS
    O nás
    Blog
    Kontakty