Menu

KROS NEWS 5/2022 PRE OLYMP:  Minimálna mzda v roku 2023

V novom vydaní legislatívneho časopisu KROS NEWS pre OLYMP nahliadneme pomaly do roka 2023 a pozrieme sa na to, ako sa zmení minimálna mzda. Venujeme sa aj zmenám v stravnom už od septembra tohto roka. Posvietili sme si na prácu z domu v podmienkach SR a vykazovanie údajov v eELDP.

Minimálna mzda od januára 2023

Hodnota minimálnej mzdy sa každoročne mení. Pre príslušný kalendárny rok sa určuje na základe postupov, ktoré upravuje zákon o minimálnej mzde. Dôležitú úlohu v celom procese zohrávajú zástupcovia zamestnávateľov a zástupcovia zamestnancov, ktorí majú možnosť sa v prvom kroku na  výške minimálnej mzdy platnej pre nasledujúci rok dohodnúť. V tomto roku sa medzi nimi historicky po prvýkrát zrodila dohoda. V závislosti od formy odmeňovania je tak pre rok 2023 stanovená minimálna mzda vo výške 700 eur mesačne a 4,023 eura za hodinu.

V čísle 5/2022 sa môžete tešiť aj na tieto témy:

  • Inflácia od septembra opäť dvíha sumy stravného
  • Práca z domu v podmienkach SR
  • Starobný dôchodca a vystavenie eELDP
  • Vykazovanie údajov v eELDP od 1. júna 2022

Ako získať KROS NEWS k OLYMPU?

Prístup k exkluzívnemu obsahu legislatívneho časopisu získate v prípade klasickej kúpy s platným Balíkom podpory  ŠTANDARD alebo PRÉMIUM.

Ak si OLYMP prenajímate na 12 mesiacov, môžete si časopis dokúpiť ku ktorejkoľvek zostave programu.

KROS NEWS nájdete v KROS účte

Prihláste sa do svojho KROS účtu a stiahnite si aktuálne číslo. K dispozícii máte aj archív starších čísel, ku ktorým sa môžete kedykoľvek vrátiť.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty