Menu

Vzájomný zápočet a odvodová kalkulačka – novinky nielen pre účtovníkov

V januárovej verzii programu ALFA plus budú novinky, na ktoré mnohí z vás netrpezlivo čakali. Čím bude nová verzia výnimočná? Pri vývoji vždy spolupracujeme s viacerými našimi zákazníkmi a účtovníkmi. Funkcie tak majú oveľa lepšie využitie v praxi. Poďme si ich predstaviť.

Vzájomný zápočet je konečne realitou

Doba, kedy ste vzájomný zápočet účtovali ručne je minulosťou. Odteraz program zaúčtuje zápočet do peňažného denníka za vás. Nová evidencia vám poskytne prehľad pohľadávok a záväzkov, ktoré ste vzájomne započítali, či už sú to sumy, dátumy alebo konkrétne doklady. Absolútnou novinkou je dohoda o vzájomnom započítaní dokladov. Stačí, ak ju vytlačíte, podpíšete a priložíte k uhrádzaným faktúram.

Odvodová kalkulačka – pomocník pre každého živnostníka

Už viete, aké odvody budete platiť v novom roku? Pri výpočte poistného sa vychádza z priemernej mesačnej mzdy a vymeriavacieho základu. Pretože sa tieto hodnoty každý rok menia, mení sa aj výška odvodov. S novou verziou už nebudete musieť overovať informácie v zákonoch a zdĺhavo počítať výšku odvodov. Pomôže vám odvodová kalkulačka, ktorá vypočíta zdravotné aj sociálne poistenie. A platenie odvodov vám už nebude robiť vrásky.

Zdravotné a sociálne poistenie v daňovom priznaní

Na odvody v daňovom priznaní už nezabudnete. Využite pomoc nových analytických členení, ktoré program ponúka. Zaplatené odvody v peňažnom denníku program spočíta, rozdelí na zdravotné a sociálne poistenie a doplní do správnych riadkov v daňovom priznaní.

Predpokladaná daň z motorových vozidiel

Výpočet predpokladanej dane nie je až taký ľahký, ako sa zdá. Vo väčšine prípadov je výška predpokladanej dane iná ako daň z motorových vozidiel, ktorú musíte zaplatiť. A tak si opäť môžete uľahčiť prácu, pretože v novej verzii vám prinášame automatický výpočet predpokladanej dane. Takže kalkulačku, pero a papier odložte bokom, lebo pri daňovom priznaní motorových vozidiel ich potrebovať vôbec nebudete.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty