Menu

Ako si v CENKROS 4 spravíte dokonalý export, ktorý pomôže nielen vám?

Najrozšírenejší Excel komplet. Pre väčšinu z vás nemusíme tento formát bližšie predstavovať. Každý Cenkrosák ho nájde v Zozname zákaziek, v záložke Tlač a Export. Pre tých, čo si ho ešte neosvojili, máme viacero dôvodov, prečo exportovať rozpočty a kalkulácie práve týmto spôsobom.

Variabilita a jednoduchosť

Formát poskytuje viacero možností, aké údaje do výstupu zahrnúť a ktoré naopak vynechať. Potrebujete rozpočet bez rekapitulácií a krycích listov? Jednoducho si to nastavíte. Tlačíte rozpočet na šírku a nie na výšku? Opäť stačí len jeden klik a všetko sa nastaví tak, aby ste mohli výstup vytlačiť aj na šírku. Potrebujete exportovať len časť zákazky? To je samozrejmosť. A tým paleta možností rozhodne nekončí.

Farebné rozlíšenie položiek

Excel komplet, ako jediný z formátov, umožňuje exportovať z rozpočtu aj farebné príznaky k položkám. Ak potrebujete na niečo upozorniť, stačí si položku podfarbiť priamo v rozpočte a v nastaveniach výstupu zvoliť pre export aj farebné príznaky. Je to veľmi jednoduché a nemusíte do Excelu následne už vôbec zasahovať.

Vynikajúci pre účely zadania súťaže

Samozrejme, že nastávajú situácie, kde rozpočet nie je ocenený a potrebujete dostať ceny od jednotlivých záujemcov o zákazku. Aj na to sme mysleli. Jednoducho si môžete nastaviť export Excelu komplet ako zadanie. Záujemca má naviac možnosť, doplniť ďalšie položky, ktoré sa v pôvodnom zadaní nenachádzali. Okrem tohto doplnenia umožňuje zadanie editovať už len cenu. Predchádzate tak neželaným zmenám zadania.

Forma nie je len tak na parádu

Výstup je jednoduchý a usporiadaný tak, aby bol pochopiteľný pre každého. To je jeho nespornou výhodou a naviac je celý prevzorcovaný. A to nielen pre samotný rozpočet, ale aj naviazané hárky ako Krycí list a Rekapitulácia objektov stavby. Aby to takto aj ostalo, súbor sa štandardne exportuje zamknutý, bez možnosti editácie. Výnimkou je len jednotková cena a práce naviac pri zadaní. Aj toto uzamknutie však viete pred exportom zrušiť.

Podpora excelentnej spolupráce

Tým, že používate Excel komplet pomáhate nielen sebe ale aj všetkým, ktorí sa s vašim podkladom stretnú. Takýto Excel je možné jednoducho naimportovať do programu CENKROS 4 a pracovať s rozpočtom podľa potreby ďalej.
Hovorí sa, že raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť. Preto sme vám pripravili aj podrobný videonávod, ako s výstupom Excel komplet pracovať.

Videonávod : https://www.kros.sk/kros-academy/export-excel-komplet/

Tak neváhajte a využívajte najrozšírenejší formát Excel komplet na 100%.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty