Menu

ALFA plus 13.30.00

Top novinky verzie 13.30.00

>

Digitálny archív príloh (od verzie 13.30)

Vytvorili sme funkciu Digitálny archív, ktorá umožňuje pridávanie elektronických príloh k jednotlivým účtovným záznamom v evidencii peňažného denníka, pohľadávok a záväzkov. Funkcia Digitálny archív spĺňa základné legislatívne predpoklady elektronického archívu dokladov s možnosťou zadania dátumu archivácie, osoby zodpovednej za archivované doklady a udelenia prístupu pre prácu s prílohami. Súčasne ponúka náhľad prílohy účtovného prípadu priamo z programu.

>

Overenie bankového účtu (od verzie 13.20)

Vylepšili sme funkciu pre overenie bankového účtu v evidencii záväzkov a platobných príkazov. Aktuálne si overíte, či partner oznámil bankový účet používaný na podnikanie, na základe IČ DPH.
>

Daňové priznania fyzických osôb typ A a typ B (od verzie 13.10)

Daňové priznanie k dani z príjmu fyzických osôb typ A a typ B môžete od tejto verzie vyexportovať a podať elektronicky.

>

Legislatívna zmena DPFO (od verzie 13.00)

V programe je zapracované Daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby typ A a typ B pre rok 2021, ktoré môžete vyplniť a vytlačiť.

Ostatné novinky verzie 13.30.00

  • Vytvorili sme funkciu Digitálny archív, ktorá umožňuje pridávanie elektronických príloh k jednotlivým účtovným záznamom v evidencii peňažného denníka, pohľadávok a záväzkov. Funkcia Digitálny archív spĺňa základné legislatívne predpoklady elektronického archívu dokladov s možnosťou zadania dátumu archivácie, osoby zodpovednej za archivované doklady a udelenia prístupu pre prácu s prílohami. Súčasne ponúka náhľad prílohy účtovného prípadu priamo z programu.
  • Od 1.5.2022 boli ustanovené nové základné náhrady za používanie cestných motorových vozidiel pri pracovných cestách.
  • Zapracovali sme nové sadzby stravného platné od 1.5.2022.
  • Opravili sme funkciu pre import finančného príspevku na stravovanie z programu Olymp. Aktuálne importovaný príspevok evidujeme samostatne, ako Iný záväzok, v stĺpci peňažného denníka: Ostatné výdavky ovplyvňujúce základ dane.
  • Vystavujete doklady v aplikácii KROS Fakturácia? Do účtovníctva si ich jednoducho stiahnite a nemusíte ich prepisovať ručne. Po novom stiahnete aj faktúry vystavené v zahraničnej mene.
Zdieľať
KROS
O nás
Blog
Kontakty