Menu

Stravovanie zamestnancov od 1. 5. 2022

Stravovanie zamestnancov je téma, s ktorou si lámu hlavu mnohí mzdári už druhý rok. Aký je najlepší spôsob vyplácania finančného príspevku? Musí byť naozaj vyplatený vopred? Ako to majú nastavené iné firmy? Aj toto sú otázky, s ktorými sa denno-denne stretávame na HOTLINE. Spolu s legislatívnou zmenou, ktorá priniesla novú výšku stravného od 1. mája 2022 sme sa v dielni KROS Academy rozhodli pripraviť ďalší legislatívny webinár na tému Stravovanie zamestnancov a súvisiaca legislatíva od 1. 5. 2022.

Výber medzi stravovacou poukážkou a finančným príspevkom na stravu

Zamestnanci majú od 1. marca 2021 na základe novely Zákonníka práce možnosť výberu medzi stravovacími poukážkami a finančným príspevkom na stravu. Mnoho zamestnávateľov malo v tom čase uzavretú zmluvu s dodávateľom stravovacích poukážok. Zákonodarca im preto ponúkol možnosť do konca roka 2021 využiť prechodné obdobie. Počas neho mohli naďalej poskytovať tzv. gastrolístky. Zároveň mali možnosť vyriešiť si svoje zmluvné vzťahy s dodávateľom gastrolítskov a dohodnúť pravidlá pre budúci výber formy zabezpečovania stravovania zamestnancov. Pre zamestnávateľov, ktorých zamestnanci sa rozhodli pre finančný príspevok na stravu, tak nastali nové povinnosti. Rovnako ako stravné lístky, aj finančný príspevok je potrebné poskytnúť vopred. V opačnom prípade nie je možné uplatniť oslobodenie od dane a odvodov. Ako sa vysporiadať s vyplácaním finančného príspevku a stravných lístkov vopred? A ako zohľadniť zvýšenú sumu stravného platného od mája 2022? Toto ale i mnoho ďalšieho sa dozviete na našom webinári Stravovanie zamestnancov a súvisiaca legislatíva od 1. 5. 2022.

Čo vás čaká na webinári?

Pozrieme sa na povinnosti zamestnávateľa v oblasti zabezpečovania stravovania zamestnancov, na možnosti výberu medzi stravnými lístkami a finančným príspevkom. Priblížime si daňový a odvodový režim príspevkov na stravovanie i špecifické prípady, s ktorými sa zamestnávatelia stretávajú. Nezabudneme ani na konkrétne príklady poskytovania stravných lístkov a finančného príspevku v OLYMPE.

Prihláste sa ešte dnes

Webinár sa bude konať už 11. 5. 2022, zakúpiť si ho môžete za 67 eur bez DPH. Spolu so vstupenkou získate automaticky aj jeho záznam. Navyše, ak máte Balík podpory ŠTANDARD získate 20 % zľavu, s Balíkom podpory PRÉMIUM máte zľavu 50 %. Tešíme sa na vás!

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty