Menu

Budúcnosť účtovníctva je v on-line

Pamätáte si ešte na fenomén Windows 95? Pieseň „Start Me Up“ od Rolling Stones a tlačidlo Štart obliehali celý svet. Nastal boom prechodu z operačného systému MS DOS na Windows. Kto tento trend nezachytil včas, ušiel mu technologický vlak. V súčasnom digitálnom veku prenikajú moderné technológie aj do účtovníctva, ktoré bolo v minulosti spájané s kalkulačkou a kopou dokumentov uložených v krabici od topánok. To sa však dávno mení. Postupne sa lúčime so zdĺhavou inštaláciou softvéru, aktualizáciami, či zálohovaním dát. Zvykáme si na to, že naše údaje sú uložené v cloude a vďaka tomu k nim máme prístup kdekoľvek a kedykoľvek, kde je internet. Budúcnosť účtovníctva je v on-line a v KROSE to dobre vieme. Preto sme sa dávnejšie pustili do vývoja novej on-line fakturácie. Čo webová aplikácia dokáže? Pre koho je určená? Kedy bude prístupná? O týchto témach sme sa rozprávali s Petrou Hladkou, architektkou programu OMEGA.

V rozhovore sa dozviete:

  • Prečo sme sa v KROSE rozhodli spustiť novú on-line fakturáciu.
  • Ako vám pomôže a uľahčí prácu.
  • Kedy si ju môžete vyskúšať.
  • V čom je nové riešenie iné oproti konkurencii.
asfasfasdfasf

Ing. Petra Hladká

Architekt programu OMEGA – podvojné účtovníctvo
Do účtovníctva prináša najnovšie trendy. Rutinné účtovnícke činnosti sa snaží čo najviac automatizovať. V umelej inteligencii vidí veľkého pomocníka, ktorý pomáha nahradiť ručné prepisovanie dokladov do účtovníctva.

Začnime pekne poporiadku. Prečo ste sa rozhodli vyvíjať novú online fakturáciu?

Chceme kráčať s dobou. Uvedomujeme si, že éra desktopových softvérov, tak ako ich poznáme teraz, sa pomaly končí. Nikto nechce strácať čas zdĺhavou inštaláciou softvéru do svojho počítača. Chce ho mať k dispozícii cez internet, na pár klikov kedykoľvek a odkiaľkoľvek. Stačí sa pozrieť, ako si deti sťahujú appky do tabletu alebo mobilu. Klik, klik. A je to. Digitálny vek so sebou prináša aj netrpezlivosť. Väčšinu času sme on-line. Chceme mať okamžite prístup k informáciám a dátam. Preto sme sa rozhodli priniesť na trh ucelené on-line riešenie. V tejto fáze ho spolu s prvými používateľmi testujeme a vylaďujeme. Postupne budeme pridávať ďalšie funkcie a rozšírenia.

Čo všetko nová fakturácia dokáže a pre koho je určená?

V súčasnosti pomôže platiteľom aj neplatiteľom DPH vystaviť legislatívne správnu faktúru. Pri prechode z iného účtovného softvéru si upravíte číslovanie tak, aby boli faktúry číslované následne. Viete si vytvoriť viacero úrovní číselných radov faktúr, ak máte faktúry členené. Pri zadávaní údajov o zákazníkovi šetríte čas. Aplikácia ich načíta z registra firiem a vyplní za vás. Samozrejmosťou je urýchlenie platby za faktúru cez QR kód. 

Kedy pribudnú ďalšie funkcie?

V krátkej dobe doplníme zálohové faktúry, dobropisy a jednoduché prehľady. Pribudnú upomienky, pravidelné faktúry, či obchodné dokumenty. Do konca roka chceme dokončiť celý obchodný cyklus. Pokračovať budeme so skladovým hospodárstvom.

Na trhu je mnoho podobných online riešení. V čom bude to vaše iné?

Náš ekonomický a stavebný softvér pomáha každý deň tisíckam používateľov na Slovensku. Je overený praxou, môžete sa na neho spoľahnúť a má skvelú podporu. Nová online fakturácia bude vychádzať práve z tejto stability a skúsenosti. Navyše ho od začiatku vyvíjame spolu s vami, požívateľmi našich programov. Skúmame čo potrebujete, čo vám najviac urýchli a uľahčí prácu. A to sa prejaví aj vo všetkých funkciách novej on-line fakturácie.

Nie je to však len o fakturácii. Na konci chceme ponúknuť komplexné on-line riešenie, ktoré zjednoduší život podnikateľom, účtovníkom, mzdárom, či stavbárom. Chceme mať jednoduchý a prehľadný on-line systém, kde si každý vyberie čo potrebuje. Či už to bude fakturácia a obchod, skladové hospodárstvo, podvojné účtovníctvo a DPH, personalistika, výpočet miezd alebo oceňovanie a riadenie stavebnej výroby.

Hovorila si o tom, že on-line fakturáciu testujete. Môžem si ju už teraz vyskúšať?

Lepšie raz vidieť a vyskúšať, ako stokrát počuť. Kedykoľvek sa môžete zaregistrovať a začať novú fakturáciu používať alebo si zatiaľ vyskúšať, ako funguje. Teším sa na vaše komentáre a feedback. Môžete ich posielať na web@kros.sk.

Pozrite si, čo nová fakturácia zatiaľ dokáže

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty