Menu

Dobropis na jeden klik

Často sa stretávame s otázkou “Ako v iKROSe vystavím dobropis?”. Preto sme pre Vás dopracovali novú funkciu Vystav dobropis, ktorá sa postará o všetko potrebné.

Občas sa stane, že potrebujete vystaviť dobropis alebo legislatívne správnejšie “doklad na opravu základu dane”. V iKROSe je to naozaj jednoduché.

Najčastejšími prípadmi na vystavenie dobropisu sú reklamácia alebo dodatočné zníženie ceny. Dobropis sa vystavuje na celkovú sumu, ak je vrátený všetok tovar. Na časť sumy, ak je vrátená iba časť tovaru. V prípade dodatočného zníženia ceny sa dobropis vystavuje tiež iba na časť sumy.

Aké ľahké je vystaviť dobropis v iKROSe, si ukážeme si na príklade celkovej reklamácie – dobropisu na celkovú sumu.

Firma Dodávateľ s.r.o. dodala svojmu zákazníkovi firme Odberateľ s.r.o. Vianočné kalendáre. Zásielku poslali na dobierku spolu s faktúrou.

Zákazník Odberateľ s.r.o. zásielku prevzal. Nebol však spokojný a žiada vrátenie peňazí. Firma Dodávateľ s.r.o. reklamácii vyhovela a v iKROSe ide vystaviť dobropis. Nájde si danú faktúru a v tlačidle Viac použije novú funkciu Vystav dobropis.

Funkcia vystaví k faktúre dobropis tak, že ceny zmení na mínusové a doplní do dokladu potrebné informácie (na obrázku žltou):

  • text dobropis pri názve dokladu,
  • úvodný text “Dobropisujeme Vám”,
  • záverečný text “Dobropis k faktúre č. “.

Takto vystavený dobropis môže firma Dodávateľ s.r.o. rovno poslať svojmu zákazníkovi.

Ak potrebujete dobropisovať iba niektoré fakturované položky, časť množstva alebo znížiť cenu, stačí ak položky dobropisu upravíte bežným spôsobom (vymažete položky, upravíte na položke množstvo alebo cenu, prípadne pridáte zľavu).

Veríme, že nová funkcia Vystav dobropis Vám opäť o trochu uľahčí prácu.
Budeme radi za všetky postrehy k tejto funkcii. Stačí, keď ich necháte v komentári pod článkom alebo pošlete emailom na info@ikros.sk.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty