Menu

Konferencia Podnikanie budúcnosti je úspešne za nami

Nová cvernovka je tu už viac ako 100 rokov. V jej odkrytých tehlových stenách je zapísané mnoho. Ustáli dve svetové vojny, viacero politických režimov, požiare aj ničivé živly z radov ľudí. Dnes je to miesto plné umenia, myšlienok, odhodlania, diskusií, názorov. Bolo nám cťou, že sme mohli aj my na jednu z tých tehál zapísať kúsok nášho príbehu.
Príbeh o začiatku. O prvých krokoch na našej ceste s umelou inteligenciou. O tom, že umelá inteligencia je už dávno každodennou súčasťou našich životov. O tom, že podnikanie na Slovensku sa mení. Aj o tom, čo s tým môžete robiť vy…

Nezmeškajte vlak

Môj prvý telefón Nokia 3310 bol pre mňa malý zázrak. Jej zvonenie mám dodnes v hlave. Aj to malé číslo v pravom hornom rohu, ktoré ukazovalo zostávajúci počet znakov pri SMS.

Príbeh Nokie poznáte viacerí. V roku 2007 mal na titulke časopis Forbes fotku s názvom: Nokia – jedna miliarda predaných telefónov. Kto dostihne kráľa mobilných telefónov?

Je rok 2019 a v používaní je približne 6,5 miliardy mobilných telefónov. Legendárna Nokia 3310 leží odložená v zásuvke ako nostalgická spomienka. U niektorých možno stále využitá ako hračka pre deti.

Čo sa zmenilo?

Poslanie Nokie bolo spájať ľudí. Slogan „Nokia connecting people“ zachytil takmer každý z nás. Toto poslanie v tom čase plnila dokonale. Ale svet sa mení. Potreby ľudí tiež. Dnes to už nie je len o spájaní ľudí. V tých malých zariadeniach si nosíme pojazdnú kanceláriu aj kusisko osobného života zachyteného na fotkách či videách. Nokia tento vlak nezachytila…

Svet sa mení – opakujem sa. No je to tak, mení sa rýchlo. Bolo by veľmi naivné myslieť si, že v dnešnej dobe neobmedzených možností a prístupu k informáciám to zostane pri smartfónoch.

Takto je to aj s umelou inteligenciou a všetkým tým, čo nám ponúka. Obrovský potenciál. Je len na nás, či si tento vlak nenecháme ujsť. Tešíme sa na vás nabudúce na našej ďalšej konferencii – možno aj vo vašom meste.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty