Menu

KROS NEWS pre OLYMP prichádza s novým číslom 1/2020

KROS NEWS

Objavte KROS NEWS 
v nových Balíkoch podpory

Prvé číslo legislatívneho časopisu KROS NEWS v roku 2020 nedávno uzrelo svetlo sveta. Opäť sme v ňom pre používateľov OLYMPU pripravili kopec užitočných informácií nielen zo sveta daní, miezd a účtovníctva. Veď posúďte sami.

Zmeny v zákone o dani z príjmov

Zákon o dani z príjmov novelizuje od januára hneď niekoľko právnych noriem. Tie okrem noviniek v zdaňovaní niektorých zamestnaneckých benefitov prinášajú viacero zmien, ktoré by ste nemali prehliadnuť. Ktoré to sú sa dočítate v článku Zmeny v zákone o dani z príjmov v roku 2020. Novela zákona o dani z príjmov umožňuje napríklad aj zasielanie niektorých dokumentov elektronickou formou. Bližšie sme sa na túto problematiku pozreli v článku Elektronická komunikácia medzi zamestnávateľom a zamestnancom.

Nezdaniteľná časť základu dane

Aj za uplynulé zdaňovacie obdobie si môžu daňovníci viacerými spôsobmi znížiť základ dane. Jedným z nich je uplatnenie nezdaniteľnej časti základu dane na manželku, ktoré je podmienené dodržaním viacerých podmienok podľa zákona o dani z príjmov. Kto má nárok na NČZD i to, ako NČZD vypočítať zistíte v príspevku Nezdaniteľná časť na manželku v ročnom zúčtovaní dane.

V novoročnom vydaní nájdete aj témy:

  • Nezdaniteľná časť na kúpele v ročnom zúčtovaní dane
  • Komu nemôže zamestnávateľ vykonať RZD?
  • Daňový bonus na zaplatené úroky z úveru

KROS NEWS nájdete v Zóne pre klienta

Prístup k exkluzívnemu obsahu legislatívneho časopisu KROS NEWS získate s platným Balíkom podpory ŠTANDARD alebo PRÉMIUM. Stačí sa prihlásiť do Zóny pre klienta a stiahnuť si aktuálne číslo. Nájdete tam aj archív starších čísel, ku ktorým sa môžete kedykoľvek vrátiť.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty