Menu

Nové číslo KROS NEWS 1/2020 pre OMEGU

KROS NEWS

Objavte KROS NEWS 
v nových Balíkoch podpory

Druhý ročník legislatívneho časopisu KROS NEWS štartuje. Pre používateľov OMEGY sme dokončili prvé číslo, ktoré prináša množstvo užitočných informácií nielen pre účtovníkov. Pozrite si malú ochutnávku tém.

Nová úprava call-off stock

Od januára bol do zákona o DPH zavedený nový režim call-off stock. Ide o zjednodušený režim DPH pri obchodovaní s EÚ, kedy je tovar premiestnený z tuzemska do iného členského štátu bez zmeny vlastníctva. Cieľom je zjednotenie pravidiel pre všetky členské štáty a odbúranie registračných povinností vyplývajúcich z premiestnenia tovaru do EÚ. O tom, ako sa bude v tomto režime postupovať a aký bude mať vplyv na súhrnný výkaz a záznamové povinnosti DPH sa dočítate v článku Novinka v DPH – režim call-off stock.

Čo je nové v daňových priznaniach?

Ministerstvo financií SR vydalo nové vzory tlačív daňových priznaní – daňové priznanie k dani z príjmov právnických osôb za rok 2019 a daňové priznanie k dani z pridanej hodnoty. Čo sa v nich zmenilo a za aké zdaňovacie obdobie sa použijú zistíte v článku Zmeny v daňových priznaniach k dani z príjmov PO a k DPH.

Posvietili sme si aj na témy:

  • Zdanenie neuhradených záväzkov
  • Prečo sa zaoberať opravnými položkami v účtovnej závierke 2019
  • Krátite DPH koeficientom?

KROS NEWS nájdete v Zóne pre klienta

Prístup k exkluzívnemu obsahu legislatívneho časopisu KROS NEWS získate s platným Balíkom podpory ŠTANDARD alebo PRÉMIUM. Stačí sa prihlásiť do Zóny pre klienta a stiahnuť si aktuálne číslo. Nájdete tam aj archív starších čísel, ku ktorým sa môžete kedykoľvek vrátiť.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty