Menu

Májové vydanie KROS NEWS 3/2020 pre OMEGU

KROS NEWS
Objavte KROS NEWS  v nových Balíkoch podpory
Za nami sú dva mesiace pandémie. Malý vírus narobil veľké zmeny v živote takmer každého z nás. V tom lepšom prípade sa firmy „len“ presunuli na home office. V horšom stratili príjem alebo jeho značnú časť a už teraz je jasné, že veľa ľudí zostane bez práce a niektoré podniky prerušia alebo zastavia svoju činnosť. V najnovšom čísle KROS NEWS pre OMEGU nájdete súhrn daňových a účtovných informácií, ktoré obsahuje nový zákon Lex korona.

Ako ovplyvňuje COVID-19 účtovníctvo a daňové priznanie

Mimoriadne opatrenia súvisiace s pandémiou ovplyvňujú aj údaje v účtovnej závierke. Ktoré účtovné jednotky majú povinnosť uviesť údaje v súvislosti s koronakrízou už v účtovnej závierke za rok 2019? Aké účtovné prípady by mala účtovná jednotka posúdiť a aké sú ich daňové dôsledky? Aká je nová lehota na podanie daňového priznania k dani z príjmov? Spýtali sme sa tých najpovolanejších. Audítorka Ing. Iveta Demčáková, CA a daňová poradkyňa Ing. Katarína Synáková vám prinesú účtovný a daňový pohľad na danú problematiku.

Pripravili sme pre vás aj témy:

  • Dočasné prerušenie plynutia lehôt v podnikateľskej praxi
  • DPH a zaplatenie dane v období pandémie
  • Odpovedáme na najčastejšie otázky v čase koronakrízy
  • Príspevky od štátu na pomoc podnikateľom
  • Daňové straty podľa zákona Lex korona

    KROS NEWS nájdete v Zóne pre klienta

    Prístup k exkluzívnemu obsahu legislatívneho časopisu KROS NEWS získate s platným Balíkom podpory ŠTANDARD alebo PRÉMIUM. Stačí sa prihlásiť do Zóny pre klienta a stiahnuť si aktuálne číslo. Nájdete tam aj archív starších čísel, ku ktorým sa môžete kedykoľvek vrátiť.
    Zdieľať
    Súvisiace témy k článku
    KROS
    O nás
    Blog
    Kontakty