Menu

Prečítajte si najnovšie číslo KROS NEWS 3/2020 pre ALFU plus

KROS NEWS
Objavte KROS NEWS  v nových Balíkoch podpory
Nezaháľame ani v máji a prinášame vám ďalšie vydanie časopisu KROS NEWS pre ALFU plus nabité horúcimi legislatívnymi témami. A keďže máme za sebou dva mesiace koronakrízy, posvietili sme s v ňom aj na súhrn daňových a účtovných informácií, ktoré upravuje zákon známy pod názvom Lex korona.

Legislatívne zmeny spojené s koronavírusom

Prehľad zmien v legislatíve v súvislosti s koronakrízou pre vás spracovala naša legislatívna analytička Mgr. Martina Kavecká. V článku sa  venuje novej lehote na podanie daňového priznania, oslobodeniu od platieb preddavkov na daň z príjmov, zvýhodnenému spôsobu odpočtu daňovej straty i priebežnému vráteniu daňových preplatkov. V rámci DPH-čky zákon síce neumožňuje predĺžiť si lehotu na podanie daňového priznania k DPH, ak si však v období pandémie opakovane nesplníte daňovú povinnosť, dočasne nebudete uvedení na tzv. “čiernej listine”. Pri dani z motorových vozidiel upozorňuje na posunutú lehotu na podanie DPMV i na to, že platenie preddavkov na daň z motorových vozidiel už nie je povinné. V príspevku nechýbajú rozobraté ani ďalšie schválené zmeny a opatrenia. Novej lehote a splatnosti dane z príjmov sa podrobnejšie vo svojom príspevku venuje daňová poradkyňa Ing. Katarína Synáková.

V čísle 3/2020 sme pre vás pripravili aj témy:

  • Nová lehota a splatnosť dane z príjmov
  • Vládne opatrenia na pomoc podnikateľom v čase COVID-19
  • DPH a zaplatenie dane v období pandémie
  • Najčastejšie otázky podnikateľov v čase pandémie

    KROS NEWS nájdete v Zóne pre klienta

    Prístup k exkluzívnemu obsahu legislatívneho časopisu KROS NEWS získate s platným Balíkom podpory ŠTANDARD alebo PRÉMIUM. Stačí sa prihlásiť do Zóny pre klienta a stiahnuť si aktuálne číslo. Nájdete tam aj archív starších čísel, ku ktorým sa môžete kedykoľvek vrátiť.
    Zdieľať
    Súvisiace témy k článku
    KROS
    O nás
    Blog
    Kontakty