Menu

Nechajte si nastaviť procesy vo firme tak, aby bola zisková

Mám firmu a moje podnikanie je jedinečné. Rozhodujem na základe faktov a čísel. Chcem mať informácie vždy k dispozícii a aktuálne. Niekedy trávim priveľa času „vŕtaním sa“ v tabuľkách. Ak ste sa našli v týchto vetách, čítajte ďalej, tento článok je napísaný pre vás!

Človek má denne k dispozícii 24 hodín a celý život vymýšľa spôsoby, ako ich využiť čo najefektívnejšie. Čas je tá motivácia, ktorá nás doviedla od lovu k poľnohospodárstvu, a tá istá motivácia spôsobila priemyselnú revolúciu alebo vynájdenie smartfónov.

Drvivá väčšina slovenských firiem dnes ešte stále využíva na spracovávanie informácií spojených s podnikaním kombináciu účtovného softvéru a Excelu. Excel je vynikajúci nástroj, do ktorého môžete zapísať v zásade čokoľvek. Ak s ním dokážete efektívne pracovať a máte dostatok času, tak viete urobiť doslova zázraky. Ale je tam jedno ALE…  ČAS.

Ak aj práve vy trávite svoje večery ponorení v tabuľkách, tak máme dobrú správu. Ľudská vynaliezavosť zasa raz spôsobila malú revolúciu v práci s informáciami.

Business Intelligence = inteligentný biznis

Účelom Business Intelligence (BI) je podpora procesov rozhodovania a plánovania v rôznych oblastiach podnikového managementu. BI systémy sa preto niekedy nazývajú aj systémy na podporu rozhodovania. V informáciách leží sila, o tom niet pochýb. Obzvlášť vtedy keď sú aktuálne a vždy k dispozícii. Keď máte takéto informácie, dokážete rýchlo a jednoducho identifikovať silné, ale aj slabé stránky vašej firmy. Identifikáciou slabín znižujete náklady a spoznaním silných stránok zvyšujete tržby.

BI šetrí čas

Tým, že je navrhnuté tak, aby analýzy automaticky prepočítavalo, šetrí čas vám a aj vašej účtovníčke. A ako sa hovorí – čas sú peniaze. V tomto prípade to nie je len prázdna fráza. Zamyslite sa nad tým, koľko platíte vašej účtovníčke za hodinu jej práce, koľko času strávi nad Excelom. Koľko je to ročne? Čo by mohla robiť, ak by tento čas mohla využiť na niečo iné? A ak s Excelom pracujete vy ako majiteľ – koľko stojí hodina vášho času?

Hodinový analytik vždy poruke

Veľké spoločnosti v dnešnej dobe bežne zamestnávajú analytikov, ktorých jedinou úlohou vo firme je „prekopávať“ dáta a hľadať v nich kritické informácie o chode firmy. Analytici môžu často firme ušetriť peniaze napríklad len tým, že identifikujú slabinu alebo odhalia chybu, ktorá sa v tom množstve dát stratila.

Realita je však taká, že väčšina firiem na slovenskom trhu si nemôže dovoliť zamestnávať na plný úväzok takéhoto vysoko kvalifikovaného špecialistu, nehovoriac o tom, že analytikov je v súčasnosti veľmi málo a sú vysoko cenení firmami, ktoré by sa bez nich nezaobišli.

V KROSE sme si poradili aj s touto skutočnosťou. Program NEO tento problém rieši tým, že je priamo šitý na účtovný program OMEGA. Potreba zamestnať človeka, ktorý by túto problematiku vo firme riešil je tým minimalizovaná na pár kliknutí myšou. Samotná implementácia je v rukách krosáckeho analytika, ktorý vo firme prekonzultuje všetky individuality a NEO nastaví na mieru podľa požiadaviek klienta.

Pri využívaní programu si následne v prípade potreby môžete objednať služby hodinového analytika vždy vtedy, keď ich budete potrebovať. 

Okrem vyššie spomenutých výhod sa dá NEO využiť v nespočetnom množstve situácií, s ktorými sa slovenské firmy denne potykajú:

  • Máte obchodníkov a potrebujete automatizovať výpočet provízií?
  • Potrebujete vedieť, či máte na sklade „ležiaky“ a doslova vám stoja peniaze?
  • Pracujete na zákazke a do poslednej chvíle si nie ste istí, či ste na nej neprerobili?
  • Máte viacero stredísk a neviete, ktoré z nich vám vyrába stratu?
  • Potrebujete reportovať materskej spoločnosti v zahraničí, v cudzom jazyku alebo podľa medzinárodných účtovných štandardov?

Na tieto a mnoho iných otázok odpovedá program NEO.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty