Menu

Nová doba – storočie informácii, storočie správnych rozhodnutí

21. storočie. Obdobie vyznačujúce sa rýchlym technologickým pokrokom, automatizáciou, digitalizáciou. To, že tento posun existuje a je výrazný, je nepopierateľné. Pozorovať to možno aj na softvérových riešeniach. Softvér už eliminuje niektoré bežné časti práce, zjednodušuje zložité procesy, zefektívňuje prácu. A rovnako sa k tomu staviame aj my v KROSE.

Našou najnovšou inováciou je ELIS

Ide o automatické spracovanie dokladov pomocou umelej inteligencie, kedy už viac nemusíte zhrbene sedieť za počítačom a ručne nahadzovať faktúry do účtovníctva. ELIS to pomocou umelej inteligencie, ktorá sa navyše neustále učí, urobí za vás. Pre tých, ktorí príjmu takúto zmenu sa otvoria nové, zaujímavé príležitosti.

Pýtate sa aké?

Nad tým sa zamyslela aj švédska softvérová spoločnosť Visma Spcs, ktorej portfólio zahŕňa produkty a služby finančných systémov, internetových služieb a aplikácii pre účtovníctvo, fakturáciu, mzdovú agendu a profesionálne účtovnícke riešenia.

V roku 2017 vykonala prieskum, ktorého výsledkom bolo zistenie, že až 7 z 10-tich podnikateľov požaduje od svojich účtovníkov užší a častejší kontakt a častejšie poskytovanie informácii o výsledku hospodárenia, likvidite, ziskovosti projektov a zákaziek, stave pohľadávok a záväzkov, výkonnosti obchodníkov, prognózach vývoja ich podnikania.

Presúva sa teda potreba z toho, čo bolo minulý mesiac na to, čo bude budúci mesiac. A tu práve vzniká aj nový segment zákazníkov. Už ním nie sú len účtovníčky, účtovníci, či účtovné firmy, ale aj samotní majitelia, riaditelia a manažéri firiem.

“Budúcnosť práce je v našich rukách a bude do veľkej miery závisieť od politických rozhodnutí krajín. Od týchto rozhodnutí, našej schopnosti využiť potenciál bezprecedentných digitálnych a technologických zmien a schopnosti vyrovnávať sa s prekážkami závisí, či uspejeme alebo zlyháme.

Andrew Green

ekonóm , OECD

Druhou stránkou pokroku je dostupnosť informácii. Veľkého množstva informácii. A v posledných rokoch sa kladie čoraz väčší tlak na prácu práve s takýmito informáciami.

Samozrejme, mať ich nie je na škodu. Slúžia podpore podnikania. Avšak nevýhodou je práve to, že čím má človek k dispozícii viac informácii, tým má v nich aj väčší zmätok. A do problémov nás môže dostať nie to, čo nepoznáme, ale práve to, o čom si myslíme, že poznáme.

Otázka teda znie: „Ako mám spracovávať informácie po novom? Tak, aby mi dávali zmysel, boli pre mňa nápomocné v riadení, plánovaní, určovaní cieľov?“

Na to sme mysleli aj u nás v KROSE

Už viac ako štyri roky máme pre našich klientov riešenie s názvom NEO. Tento analytický nástroj dokáže vyhodnotiť vaše dáta z OMEGY a zobrazí ich v prehľadných analýzach a grafoch, ktorým bude rozumieť naozaj každý – od bežného zamestnanca firmy, cez účtovníka, až po majiteľa.

K dispozícii tak máte okamžitý a aktuálny prehľad o stave vašej firmy, na základe ktorého sa viete rozhodovať a plánovať do budúcnosti. A to bez dodatočnej námahy. Veľkou výhodou je možnosť medziročného porovnania výsledkov a taktiež možnosť zasielania výstupov automaticky priamo na e-mail. Ak aj vy práve hľadáte podobný nástroj na podporu vášho podnikania a rozhodovania, neváhajte si bezplatne vyskúšať náš program NEO.

V prípade akýchkoľvek otázok sme tu pre vás. Kontaktovať nás môžete e-mailom na neo@kros.sk a tiež telefonicky na 041/707 10 40 v pracovné dni od 8:00 do 15:30. Veríme, že softvér by mal byť potešením, ktoré môžete vlastniť. Mal by pomôcť vašej práci a nie byť jej prekážkou.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
    
KROS
O nás
Blog
Kontakty