Menu

Nové číslo KROS NEWS 1/2021 pre OMEGU: Zmeny v daňových zákonoch

KROS NEWS

Objavte KROS NEWS
v nových Balíkoch podpory

V hektickom období je dobré mať sa o koho oprieť. Nový rok prináša okrem iného aj novinky v zákonoch. A my vám prinášame prvé tohtoročné číslo obľúbeného legislatívneho časopisu KROS NEWS. S nami sa tak v legislatíve ani v novom roku určite nestratíte.  

DPH po novom

V čase pandémie sa môžeme stretnúť aj s väčšou platobnou neschopnosťou odberateľov. Zmena v zákone o DPH prináša možnosť získať od štátu späť DPH z nevymožiteľných pohľadávok. Ako na to?  Do akých riadkov daňového priznania má smerovať opravný doklad? Vstupuje aj do kontrolného výkazu? V novoročnom vydaní nájdete dokonalý súhrn, kedy, pri akej pohľadávke a za akých podmienok môžete základ dane upraviť.  

Odpočet straty za rok 2020

Nejeden skúsený účtovník či účtovníčka si pri tabuľke D v daňovom priznaní k dani z príjmov občas riadne potrápi hlavu. Aby ste sa trápiť nemuseli, zhrnuli sme pre vás všetko dôležité do jedného článku. Dozviete sa, ako postupovať pri odpočte daňovej straty za rok 2020, aj to, ako zohľadniť stratu za rok 2019 odpočítanú podľa Lex korona. 

V čísle 1/2021 prinášame viacero zaujímavých tém:

  • Zmeny v daňovom priznaní motorových vozidiel za rok 2020
  • Odpovedáme na najčastejšie otázky k dani z motorových vozidiel
  • Odpočet daňovej straty v daňovom priznaní PO za rok 2020
  • Novinky v DPH 2021
  • Posunutie odpočtu DPH

    KROS NEWS nájdete vo svojom KROS účte

    Prístup k exkluzívnemu obsahu legislatívneho časopisu KROS NEWS získate s platným Balíkom podpory ŠTANDARD alebo PRÉMIUM. Stačí sa prihlásiť do KROS účtu a stiahnuť si aktuálne číslo. Nájdete tam aj archív starších čísel, ku ktorým sa môžete kedykoľvek vrátiť.

    Zdieľať
    Súvisiace témy k článku
    KROS
    O nás
    Blog
    Kontakty